Recept na dvojnásobně čokoládové semifreddo

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Co je semifreddo? ‚Polozmrzlina‘ nebo ‚napůl chladná zmrzlina‘. Její příprava je velmi snadná, zvládnete to do 15 minut. Na chlazení si vyšetřete alespoň 6 hodin.

Ingredience (na 2 litry):
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
250 g kvalitní hořké čokolády, rozpuštěné
350 g kupovaných brownies, nakrájených na kostky

Postup:
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.   
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

Kdo není na čokoládu, nýbrž na ovoce, ať zkusí jablečné semifreddo s drobenkou. Recept najdete na www.apetitonline.cz.