Úžasná vepřová pečeně na topince

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

(na 4 porce)

doba přípravy: 4 až 5 hodin pečení

 1 středně velká hlávka bílého zelí

1 větší bílá cibule

1 kg vepřové plece s tukem nebo libovějšího bůčku

100 g másla

sůl a čerstvě mletý pepř

chleba na topinky

makingof ecb25

1. Nejdřív si nakrájím zelí a cibuli nahrubo. Pak si připravím maso. Vrstvu sádla nařežu na čtverečky, důkladně osolím a vydatně opepřím čerstvě mletým pepřem.

2. Na plotně si nasucho rozpálím kastrol, ve kterém pak budu maso péct i v troubě. Vepřové položím do rozpáleného kastrolu pokrájenou stranou dolů a opeču do tmavě hněda. Pak ho lehce opeču i z ostatních stran a stáhnu ze sporáku.

3. Do kastrolu nasypu zelí s cibulí a maso otočím tučným navrch. Položím na něj máslo a vložím do trouby vyhřáté na 250 °C. Ihned ztlumím na 130 °C a peču 4 až 5 hodin. Vepřové bude krásně šťavnaté a rozpečené úplně doměkka! Podávám s topinkami.

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

bara2 86f51