Vynikající pečená zelenina podle Bjukitchen

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

U každého nového ročního období jsem vždy přesvědčená, že zrovna tohle je to moje nejoblíbenější, takže ani v září, na začátku podzimu to nemám jinak. Jakmile mám jen chvilku čas, beru fenku Bramboru a jdeme na procházku do lesa nebo do parku. Kolikrát se nám stane, že se couráme o trošku déle, než jsem měla v plánu, a pak nemám moc času na přípravu večeře. V tenhle moment často volím pečenou zeleninu. Kromě toho, že pečená zelenina je snadná na přípravu, je rychlá a hlavně je i zdravá! Můžete k ní přihodit pár listů salátu či ji doplnit steakem nebo rizotem.

(na 4 porce)

Doba přípravy: 40 – 50 minut

1 svazek mrkve

1 svazek kořenové petržele

hrstka čerstvé petrželové nati

70 ml olivového oleje

150 g jemného kozího sýra

sůl a čerstvě mletý pepř

bar2 df9af

1. Předehřeju si troubu na 200 stupňů, pečení shora i zespoda. Mrkve a petržel očistím pod tekoucí vodou kartáčem na zeleninu a pokrájím na větší kusy. Mladá zelenina není potřeba loupat, opravdu stačí, když ji dobře omyjete a trošku vykartáčujete. Petrželovou nať nakrájím nahrubo.

2. Pokrájenou zeleninu dám do mísy, zaliju ji olivovým olejem, přidám petrželovou nať, osolím a pečlivě promnu rukama. Připravenou zeleninu rovnoměrně rozložím na plech a peču 45 až 50 minut. Upečenou zeleninu hezky nandám na talíř a přidám hrudky kozího sýra.

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

bar 0368c