Chuť exotiky

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Ne každá ‚thajská‘ restaurace je ta pravá. Pokud budete chtít ochutnat kdekoli na světě opravdu autentickou thajskou kuchyni, hledejte logo Thai Select. Jde o prestižní ocenění, které je udělováno thajským ministerstvem obchodu vynikajícím thajským restauracím po celém světě. Takový autentický kulinářský zážitek thajské kuchyně si můžete vychutnat například v pražské restauraci NOI, která před pár dny oslavila pět let svého působení a zároveň získala od Velvyslanectví Thajského království a Odboru podpory mezinárodního obchodu thajského ministerstva obchodu právě toto prestižní ocenění.

DSC_6764

Mistrovské menu
Při té příležitosti navštívil restauraci NOI – The Art of Taste kuchařský mistr pan Chumpol Jangprai, thajský ‚Ironchef‘, který osobně připravil slavnostní menu. A jaké jídlo se podávalo? Čtyřchodové menu zahrnovalo tyto laskominy: foie gras s citronovou trávou lehce sežehnutou v pánvi, Royal Thai Mee-Krob s redukcí sladké tamarindové omáčky, královské mušle uzené s kokosem, stonky lotosu, pastou z krevet a růžovým pepřem, dále kořeněná kachních prsa s omáčkou z becherovky a tamarindu, Massaman Curry Sauce, panenským olivovým olejem a Thai Hom Mali Rice s česnekem a lístky divoké bazalky, a jako dezert thajská lepivá rýže s mangem a redukcí ze slivovice.

noi_kuchar

Toto menu bylo výjimečné, ale běžný jídelní lístek NOI se jím rozhodně nenechává zahanbit, takže i vy si můžete pochutnat například na Tom Yam Kai – ostré thajské polévce s kuřetem, žampiony, rajčaty a koriandrem, Yam Woon Sen – původním salátu z Bangkoku se skleněnými nudlemi, krevetami, vepřovým masem, jarní cibulkou, žampiony a thajskou omáčkou, Moo Phad Nam Mun Hoi – vepřové kýtě s ústřičnou omáčkou, cibulí, mrkví, jarní cibulkou a houbami nebo na Klauy Tod – smažených banánech s vanilkovou zmrzlinou. A mnoha dalších skvělých jídlech!
NOI nabízí i pokrmy pro děti, palačinky a speciální menu pro dva, takže sem můžete zajít jak na romantickou večeři, tak na rodinný oběd.

01NOI