Esenciální kuchyně. Podolská novinka pro mlsné jazýčky

Restaurace SOHO+ patří k těm pražským podnikům, které byste měli navštívit. Vypadá jednoduše světově a za jídlem se sem chodí na jistotu. Přesto – před nedávnem vyměnila svého šéfkuchaře. Nový svěží vítr sem má zavát s Rostislavem Růžanským. Povedlo se?

Rozhodně ano. Jeho konceptem je tzv. esenciální kuchyně, jejíž podstata spočívá v tom, že se při různých teplotách a za použití různých technologií dostanou z jedné a té samé suroviny různé chutě. Zní vám to příliš komplikovaně? Tak tomu ale není. Jednoduše – kachna připravená na tři způsoby ze sebe pokaždé vydá něco jiného. Nutno dodat, že v rukou Rostislava Růžanského vždy báječného.

Nejde ale jen o chutě. Esenciální kuchyně má promyšlenou taktikou útočit i na váš čich a zrak. Jídlo tu tak na talíři vždy skvěle vypadá a třeba do koktejlů se přidávají voňavé jedlé fialky.
Rostislav Růžanský nám prozradil, že nový jídelní lístek nebude velký. Opírat se má samozřejmě o čerstvé suroviny (kromě rybího masa hlavně z domácích zdrojů). Postaven bude na netypických zpracováních a kombinacích tradičních receptur. My jsme z jídelníčku ochutnali několik položek a závěrem musíme uznat – tak dobrou pošírovanou tresku a marinované kachní prso jsme opravdu dlouho nejedli.

Esenciální kuchyni budete moci v SOHO+ ochutnat od 20. února.

Esenciální kuchyně. Podolská novinka pro mlsné jazýčky