
Martin o Báře: od té doby, co jsem ji poznal, je Bára vlastně mým vzorem. Protože si dělá jen, co chce a co ji baví, protože se pro to dokáže nadchnout a strhnout s sebou i okolí a protože je svým věcem totálně oddaná. Jen tak totiž můžou vznikat dobré, výjimečné a průměru se vymykající věci. Nemám rád polovičaté lidi, které dělají polovičaté věci, protože se přece nic nestane, když to tak trochu odfláknu. A Bára rozhodně polovičatá není, to ne.
Ivonka: Líbilo se mi, že každá utěrka, sklenička, talíř, příbor i kytka byla jiná. Trochu mě mrzelo, že jsem při výběru naší kytky nevybrala třeba bodláky a trávu, ale i ty naše pivoňky se tam nakonec hodily.
Karolina Meixnerová (stážistka): To, že jsem si u Karpíšků mimořádně pochutnala, je snad jasné. Ze začátku jsem měla obavy z bezmasého menu, jelikož jsem vyrůstala v prostředí, kde bez plátku šunky neexistovala ani odpolední svačinka. Ale jakmile jsem na stole uviděla rozpečené bagety s lučinou a jahodami, veškeré pomyšlení na svíčkovou mě přešlo. Skvělé bylo všechno! Pokud bych ale měla něco jo vyzdvihnout, tak to bude určitě ta krásná prostorná kuchyň, kde nenajdete dva talíře stejné, pusu si utíráte do látkových ubrousků a hned vedle Martina Hradeckého sedí na lavici u jídelního stolu fenka Brambora. Prostě pohoda!
Klára (editorka): hlavní chod byla hrášková ovesná kaše, ta prostě neměla chybu! Jednoduché, lahodné a rychlé. Tip na bleskovou večeři.
Většina z nás už ji snědla :)
Koláč s meruňkami
Ingredience na dezert
Salát s grepem a fenyklem a makadamovými ořechy
A n d r e a :)