Nenechte si ujít: Otestujte michellinského šéfkuchaře

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách

Každému, kdo vaření nebere za trest, jihotyrolská oblast Alto Adige něco řekne. První, co se mu vybaví, bude zřejmě špek, sýry, možná i ovoce a vína. Zdejší vyhlášená kuchyně stojí na tradiční domácí stravě, okořeněná je ovšem středomořskou rafinovaností. Nebezpečná kombinace!
Přesně tu si můžete vychutnat i v Praze. A to z rukou kuchaře nejpovolanějšího. V restauraci V Zátiší bude totiž v půlce ledna hostovat michellinský šéfkuchařHerbert Hintner. V Jižním Tyrolsku má svou vyhlášenou, vyznamenáními ověnčenou restauraci Zur Rose a V Zátiší ve dnech 11. a 12. ledna předvede to nejlepší. Degustační menu, které v celé jeho kráse uvádíme pod článkem, vás tu vyjde na 1350 Kč (s vínem si připlatíte ještě o 770 Kč víc). A V Zátiší slibují, že v nabídce restaurace vydrží minimálně do konce ledna.

Degustační menu Herberta Hintnera:

– Tataráček z uzeného pstruha se salátem z tuřínu
Weisshaus Pinot Bianco 2010 DOC Colterenzio

– Topinamburové „cappuccino“ s gorgonzolovým krémem
La Foa Sauvignon 2009 DOC Colterenzio              

– Risotto s pórkem a tyrolským špekem
Chardonnay Cornell Formigar 2009 DOC Colterenzio

– Telecí hřbet v pažitkové krustě, plněný artyčok a bramborové noky s černým lanýžem
La Foa Cabernet Sauvignon 2007 DOC Colterenzio

– Suflované pohankové trhance „Kaiserschmarrn“ s brusinkami
Moscato Rosa Cornell 2008 DOC Colterenzio