Sýry a víno

Milujete sýry? Nenechte si ujít gurmánskou večeři, kterou pořádá Dům vína U Závoje. V menu kromě sýrů nechybí ani aktuální sezonní hit – chřest.

Každý chod doplní víno vybrané Jakubem Králem, nejlepším sommeliérem České republiky roku 2009. Vybírat bude z vín francouzských a italských.

Během večeře ochutnáte tvrdé sýry pecorino (z ovčího mléka) a sovrano (z buvolího mléka), chybět nebude ani pravý parmazán. Zástupcem francouzských sýrů pak bude vláčný Reblochon de Savoie.

Co se bude podávat?
— Chřestový krém s hoblinkami sýra Parmigiano Reggiano
— Gratinovaný zelený chřest v pancettě arrotolata s omáčkou ze sýra pecorino
— Noky s chřestem a pražskou šunkou ve smetanové omáčce se sýrem sovrano
Telecí filet s máslovým chřestem, lesními houbami, bramborami grenaille a jemnou omáčkou ze sýra Reblochon de Savoie
— Tvarohový tunel s jahodami

Kdy a kde?
25. 5., Dům vína U Závoje, Havelská 25, Praha 1

Za kolik?
Cena menu je 790 Kč.