Zázvorový tuňák s bramborovou kaší s wasabi

Toto je komerční sdělení. ELLE.cz není autor článku a nemá vliv na jeho obsah.

Propagace značky OXO Restaurant

OXO Restaurant znáte již z našeho dřívějšího povídání, proto není potřeba dlouho toto úchvatné moderní místo sídlící v centru Prahy příliš představovat. Jen pro ty, kteří by snad ještě neznali OXO Restaurant, připomeneme, že se jedná o ‚Svět na talíři‘, kde najdete vytříbené chutě Karibiku, Asie či Evropy.

Pro tento článek jsme vyzpovídali Ondřeje Vykusu, šéfkuchaře OXO Restaurantu, který má mnoholeté zkušenosti z gastronomie právě z Kajmanských ostrovů. Ondřej vám, našim čtenářům, představí jeden ze svých oblíbených receptů na zázvorového tuňáka, kterého můžete nalézt v novém menu restaurace OXO.

Zázvorový tuňák je unikátní vyvážená symbióza euroasijských chutí. Vše začíná v tropických světových oceánech, kde jsou žlutoploutví tuňáci loveni. Příběh pokračuje v naší kuchyni, kde zaručeně čerstvé tuňáky krájíme a následně marinujeme v kantonské marinádě, která má základ v sójové omáčce, šťávách z citrusů, sezamovém oleji a voňavých tropických kořeních. Po krátkém marinování je ryba zprudka opečena na rozpálené pánvi a ihned servírována. Kombinace ostrosti křenu wasabi, který je zakomponovaný do bramborové kaše, nasládlé kantonské omáčky, salátu z křupavé zeleniny a mořských řas je vydařeným gurmánským zážitkem.

Na tento chod jsem zejména pyšný, protože je výjimečně chutný a zajímavý. Dále podtrhuje vizi naší kuchyně, protože představuje ideální kombinaci chutí evropské a asijské kuchyně,“ dodává Ondřej.


www.oxorestaurant.cz

Foto: Mirek Šmikmátor