Alexander McQueen otevírá v Londýně nový obchod

Alexander McQueen zavádí zcela nový designový vzhled obchodního domu, který vytvořila kreativní ředitelka Sarah Burton ve spolupráci s architektem Smiljanem Radicem. Zákazníci vstoupí do světa plného krásných produktů, jež si můžete prohlédnout i vyzkoušet. Design obchodu vychází z fascinující přírody, o niž se opírají základní hodnoty domu Alexander McQueen. Hlavním použitým materiálem je světlé a tmavé dřevo, především dub a ořech. To se objevuje na podlahách, stropech a stěnách. Linky jsou zakřivené tak, aby evokovaly křivky lidského těla a krajiny.

kkkj

Hodnoty značky Alexander McQueen, jež se zakládají na ruční práci a precizním provedení, tu jsou zkombinovány s luxusním interiérovým designem. Skleněné válce, jedna z dominant obchodu, odrážejí světlo a rozehrávají rafinovanou hru světel a stínů. Designéři experimentovali i s materiály. Pro tento prostor byl navržen zcela nový materiál ‘cotton-crete’. V obchodě je také umístěna vzácná plastika z alabastru, bronzu, žuly a dřeva od chilské umělkyně Marcely Correy.

Celý obchod se rozkládá na třech podlažích. V přízemí je dámská sekce, v prvním patře pánská. Ve druhém patře pak je prostor pro zážitky, který bude podporovat tvorbu kreativní komunity. Tvůrčí proces značky tu budete moci pozorovat na sbírce fotografií a uměleckých dílech. Druhé patro obchodu také poslouží k pořádání výstav, rozhovorů a besed. Ty by měly být zaměřeny především na studenty, kteří jsou pro budoucnost značky zásadním článkem. 

Kombinace surového a rafinovaného i současného a tradičního, jež je tak typická pro módní dům Alexander McQueen, je všudypřítomná i v tomto obchodě.

jdjd