Bulgari dělá revoluci ve švýcarském hodinářství

Styl Bulgari je plný překvapení. Po více než století se design značky odvrací od prošlapaných cest a hledá si nové. Odvážně se bez bázně pouští do nových teritorií, neustále motivuje sám sebe k větší troufalosti, větší kráse, větší vznešenosti. A v tomto duchu se nesou i mimořádné hodinky, jež jsou na špici nové italské renesance, která vlévá okysličenou krev do žil tradiční švýcarské hodinářské školy a která – s každým novým modelem – přepisuje pravidla moderního hodinářství. Ukazují to dvě novinky veletrhu Baselworld 2019: Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic, které si vezou domů pátý světový rekord, a kolekce Serpenti Seduttori „born to be gold“. 

Nejnovější modely od Bulgari hýří kreativitou a nezapřou inspiraci jedinečnou tradicí římské šperkařské značky, ale jsou nezaměnitelně a moderní. „Máme schopnost skloubit avantgardní a velkorysý italský design s tím nejlepším přesným švýcarským mechanickým inženýrstvím a řemeslnou tradicí – proto hovoříme o italské renesanci od Bulgari. Je to skutečná revoluce v designu i technologii,“ komentuje Jean-Christophe Babin, CEO Bulgari.

Sága s názvem Octo Finissimo předvedla svůj další vrchol v podobě již pátého světového rekordu pro nejtenčí mechanický chronograf v historii hodinářské výroby. Největším průlomem je rekordní tloušťka 3,3 milimetru u automatického strojku s komplikací GMT. Tento integrovaný strojek je dalším důkazem technického umu značky Bulgari v oblasti haute horlogerie. Octo Finissimo Chronograph GMT Automatic je pátým modelem této kolekce – jinými slovy je kvintesencí Octo, dokonalou fúzí designu a technologie v pozoruhodně tenkém těle. Tyto hodinky nejsou ani kulaté, ani hranaté – Octo má již od uvedení prvního modelu této řady na trh svoji vlastní kategorii. Kolekce Finissimo pomohla na svět trendu ultratenkých hodinek.   

Na veletrhu Baselworld 2019 měl také premiéru model Octo Roma Grande Sonnerie s komplikací věčného kalendáře. Tyto hodinky vznikly u příležitosti 25. výročí uvedení modelu Grande Sonnerie by Gerald Genta na trh a představují platný přírůstek do modelové řady Bulgari Grande Sonnerie. Od roku 1994 značka uvedla pod názvem Grande Sonnerie více než 90 modelů hodinek a letošní rok bude pro Bulgari rokem Grande Sonnerie. Strojky prošly od svých počátků významnou inovací a nyní disponují bezpečným nastavením, které strojek chrání při natahování se zvonkohrou a brání aktivaci minutového gongu v režimu grande sonnerie, což je u tak složitého pohonného mechanismu výrazem jedinečného know-how. Nový model je novodobým uměleckým dílem, které dokonale ztělesňuje ovládnutí švýcarského mechanického a hodinářského umu značkou Bulgari. Hodinky Bulgari mají mistrovsky zvládnutou zvonkohru s 2, 3 a 4 kladívky (Grande Sonnerie).

Sága rodu Octo pokračuje i dalším novým modelem Octo Finissimo Ceramic, který je ódou na inovativní high-tech materiály v hodinářství. Bulgari také představuje úchvatnou novou kreaci, kterou ocení zejména milovníci transparentních, mistrně vyvážených a esteticky krásných hodinek: Octo Roma Tourbillon Sapphire. Formální čistota tohoto mimořádného modelu je výrazem hodinářské vize, kdy světlo hodinkami doslova prostupuje díky veskrze modernímu a inovativnímu designu ze safíru a růžového zlata s kontrastním modrým kalibrem.  

Nové hodinky Serpenti Seduttori jsou navržené s originalitou a odvahou, ale výsledek je o to krásnější. Nové Serpenti Seduttori jsou aktuální interpretací kultovní řady Serpenti. Zrodily se pro to, a by byly zlaté, luxusní jako sám čas a aby svou zlatou aurou osvětlovaly všechny nádherné momenty života ženy. Tyto hodinky se za svoji velkorysou svůdnost nestydí – jsou nezastřeně luxusní. Nová kolekce obsahuje bezprecedentní designové kousky, které otevírají novou odvážnou kapitolu hodinek Serpenti, pro něž je charakteristický tvar kapky. Inspirací jsou zde hodinky Serpenti TubogasSerpenti jsou hodinky proslulé svým originálním tvarem a nový model Seduttori je tenčí než kdykoliv předtím; má flexibilní náramek inspirovaný původními hodinkami Serpenti a je korunován drahokamy v kabošonovém výbrusu, které odkazují na DNA Bulgari jako tradiční římské šperkařské značky. V kolekci jsou hodinky z růžového, žlutého i bílého zlata a model s diamantovým pavé.

Bulgari novinky na veletrhu Baselworld 2019: