JEDEN PRSTEN VLÁDNE VŠEM: B.Zero1 od Bulgari

Exkluzivně pro ELLE.cz z Říma, redaktorka Kateřina Hanáčková.

“Přijďte, uvidíte, jak Italové dělají večírky. Bude to větší než život,” říká Mauro di Roberto, marketingový šéf firmy Bulgari, když mi na konci rozhovoru energicky potřásá rukou na rozloučenou. Strávili jsme patnáct minut v tichém klenotnictví na Via Condotti povídáním o prstenu B.Zero1, jednoho z bestsellerů značky, který se ve vitrínách poprvé objevil před dvaceti lety. Během dvou dekád si s podobou šperku pohrál i umělec Anish Kapoor nebo architektka Zaha Hadid. 

bulgari

Oblíbený prsten, jehož tváří je topmodelka Bella Hadid, má připomínat jinou populární italskou atrakci – Koloseum, mně ale vytanou na mysli mosazné spirály, jimiž si ženy z barmského kmene Padaungů prodlužují šíji. Svlékají se z něj jen jednou za tři roky a během těch pár desítek minut, kdy si omývají krk, se cítí, jako by odložily stranou superhrdinský amulet, kouzelný objekt krásy a moci. Podobné je to i s prstenem B.Zero1. Nejdřív se mi zdá masivní, příliš extrovertní, když si jej rozpačitě nasadím, mám pocit, že ten kus osmnáctikarátového růžového zlata ovládl celou mou ruku, mé tělo. Svou podezřele fungující mocí z mých útrob a končetin nakonec vytáhne stránku, kterou jsem nevěděla, že mám. 

O šest hodin později mi di Roberto rozjařeně zaťuká na rameno. V Bulgari pracuje třicet let, musí mu být tedy přes padesát, a přesto je v tanečním živlu – a je jasné proč, ten prsten má u sebe taky. Provizorním klubem zřízeným v koncertní hale Parco della Musica otřásají rytmy, které z vyvýšeného dýdžejského stanoviště pouští kalifornská hvězda Diplo. Taneční parket se hemží influencery ze všech koutů světa, kromě Belly Hadid je tu zpěvák Liam Payne z One Direction, modelky Jasmine Sanders a Lady Kitty Spencer, z Česka přijeli Tomáš a Ester Berdychovi. Mezi gigantickými neonovými prstenci kmitají číšníci s rumovými koktejly zdobenými popcornem. Dobrá, místní bujará energie má možná co do činění i s nimi, nejen se šperkem, který tu má na prstě každý, skoro jako by šlo o tajné poznávací znamení, prudce módní variaci na zednářský prsten. B.Zero1. Buď jste nula, nebo jednička.

“Řekněte to každému, koho potkáte,” říká mi hlasitě Mauro di Roberto, než jej proud zábavy odnese do vortexu tanečníků. “Co to s vámi udělalo, když jste si nasadila B.Zero1. Jak ve vás podtrhnul nebojácnost, sebevědomí a energii, které vyzařujete.” 

A tak to říkám.

Kdo si nenechal ujít Bulgari #ICON of the ICONS party? Podívejte se do naší galerie: