Musíte vidět: Pařížský concept store The Space

The Space je skrytý ve dvorku v umělecké čtvrti Saint-Germain-des-Prés. Na první pohled může působit jako malý kabinet kuriozit. Ve skutečnosti se ale jedná o jedno z míst, o kterém se hodně mluví. S concept story se dnes roztrhl pytel, tak čím tento tak zaujal? Odpověď je jednoduchá: výraznou osobitostí.

Kreativní prostředí
Prostor, kde se mísí umění s módou, založily kamarádky Julia Van Hagen a Tallulah Rufus Isaacs. Poznaly se při studiích v Londýně, každá z nich se pak ale vydala svým vlastním směrem. Z jedné se stala kurátorka, z druhé odbornice na fashion PR. Každá tak, po pár letech zkušeností, do svého společného podnikání přináší to, čemu rozumí nejlépe. A je to znát!

Originální sortiment
Ve The Space najdete směs všemožných talentů: návrhářů, umělců i majitelek samotných. Filozofie celého projektu je nabízet něco zcela jiného, než lze v Paříži běžně pořídit. Každé dva až tři měsíce Julia obměňuje výstavy a těm se přizpůsobuje i celé uspořádání interiéru. Umění jde vždy ruku v ruce s prodávaným zbožím, aby se navzájem doplňovaly. V současné době visí na zdech The Space fotografie World Wide Women a na ramínkách zase nejlehčí kožešiny na světě Airfur nebo výběr z tvorby Vivienne Westwood. Už ve výloze se můžete pokochat šaty Austique, jež navrhla Tallulažina sestra Ruby. Celou její kolekci ze stoprocentního hedvábí si koupila samotná Kate Middleton. Dále zde ale pořídíte i kabelky Meli Melo a Delphine Delafon. Můžete přispět i na charitu zakoupením trendy tenisek Twins for Peace. S každým prodaným párem francouzská značka daruje boty dětem, které je doopravdy potřebují. Projekt se řídí heslem „Be cool, be good.“ … a to je opravdu jen drobný výběr.

Místo slávě předurčené
Rozhodně nečekejte žádnou sterilní místnost a zboží vyrovnané v poličkách. Spíše jde o útulnou galerii, kde můžete nakoupit dle posledních trendů, nebo butik, do nějž si zajdete na zajímavou výstavu. Vyberte si, obojí sedí. Obchod dostaly mladé majitelky od Tallulažiny kmotry, kterou není nikdo jiný než Vicky Tiel, americká návrhářka a kdysi nejlepší přítelkyně Elizabeth Taylor. Předpovídám Julii a Tallulah stejně hvězdnou budoucnost!

store

Picture_8