Prodlužte si Valentýna výjimečnou víkendovou večeří

Měření

Během valentýnského víkendu 16. a 17. února 2024 navštíví Grandhotel Pupp v Karlových Varech skvělý nizozemský šéfkuchař Jacob Jan Boerma. Tento majitel restaurace se třemi michelinskými hvězdami – De Leest, představí v Grandrestaurantu čtyřchodové menu inspirované nizozemskou přírodou. 

Při přípravě jídel využil tento mimořádně kreativní šéfkuchař ty nejlepší a nejrůznorodější suroviny, jako je kaviár, miso, ocet z mořských řas, ibišek, bílá čokoláda a další. Těšit se tak ve výsledku můžete například na marinovanou tresku s jeruzalémskými artyčoky, černými lanýži, fermentovanými jablky a lanýžovým octem, nebo telecí zabalené v japonském zelí, plněné foie gras a paksoi, podávané s jus de veau. 

Degustační večeře bude doplněna vinným párováním. Pamatováno je ale i na ty, kdo alkoholu neholdují – a to párováním s osvěžujícími a neméně kreativními nealko koktejly, které vymyslel a připravil Vítězslav Cirok, Beverage manager a zároveň jeden z nejlepších barmanů České republiky.

Akce je jen pro 60 účastníků, proto je tento večer opravdu výjimečný. Atmosféru dotváří i unikátní prostředí Grandhotelu Pupp, které přímo láká k víkendu plnému romantiky. Pokud tedy ještě nemáte plány, jak oslavit (nebo možná dodatečně napravit) Valentýna, tato událost je nepochybně trefou do černého. 


Kdo je Jacob Jan Boerma? 

Jacob Jan Boerma pochází z Nizozemí, kde začala i jeho kuchařská kariéra. Posléze získával zkušenosti v různých zemích po celém světě. Své úsilí náležitě zúročil, když si v roce 2002 po návratu domů otevřel svou první restauraci. 

De Hoge Veluwe se nachází ve středním Nizozemsku na okraji národního parku. Restaurace už šest měsíců po otevření získala první michelinskou hvězdu. Druhá hvězda následovala v roce 2007 a v roce 2013 třetí. 

Jacob Jan čerpá inspiraci pro své pokrmy právě z polohy na okraji přírodní rezervace s bohatou rozmanitostí přírody. Jako mnoho jiných šéfkuchařů i on je perfekcionista skrz naskrz. Jeho dovednosti a řemeslná zručnost vytváří kulinářské umění nejvyšší úrovně. Při své tvorbě dává přednost místním ekologickým surovinám, kdykoli je to možné. 

Více o Grandhotelu Pupp

Ikonický hotel s tradicí trvající od roku 1701, kde ctí lokálnost a kvalitu, díky čemuž naleznete napříč celým hotelem české prestižní produkty a značky jako je Moser, Robot, Preciosa a další.

V Grandhotelu Pupp najdete hned několik restaurací. Lobby bar Malá dvorana je tím pravým místem pro oběd nebo osvěžující koktejl během dne. Nejlepší příležitost k ochutnání ikonického Pupp dortu, inspirovaného zakladatelem hotelu, vám nabízí Café Pupp. Pokud se chystáte na večeři, nevynechejte již zmiňovaný Grandrestaurant a nechte se unést degustačním Pupp menu, které je tvořeno tradičními českými recepty a lokálními surovinami. Na závěr svého dne si dopřejte návštěvu Becher's baru, kde vás obslouží ti nejlepší čeští barmani.

Pouze pro ubytované hosty je k dispozici také prostorné Spa Franziska. Bazén s protiproudem, vířivky a saunová část jsou doplněny fitness centrem. Nabídku doplňují relaxační procedury a ajurvédské masáže. Při své návštěvě byste si určitě neměli nechat ujít jedinečnou bylinnou koupel dle Franzisky Pupp, manželky zakladatele hotelu. Více informací najdete přímo na stránkách Grandhotelu Pupp.