Chřestová frittata. Jen z pěti ingrediencí

Nemáte dnes čas ani pomyšlení na zdlouhavou přípravu večeře? Studená kuchyně není to pravé řešení. Zkuste raději superrychlý recept od JameseTannera. Britský kuchař (autor pořadu Ready, Steady, Cook na BBC) patří ke géniům jednoduchých receptů, v nichž využívá vyhlášené kombinace chutí. Stačí vám pět přísad, a můžete kouzlit. Během chvíle připravíte perfektní večeři – zdravou a neodolatelně chutnou.

Ingredience (pro 2 osoby):
225 g zeleného chřestu
6 vajec
50 g parmazánu
svazek čerstvé máty
1 polévkovou lžíci olivového oleje
sůl a pepř

Příprava:
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Odřízněte dřevnatou spodní část chřestu (nebo ho ohněte, sama se odlomí) a pak chřest vařte 8–12 minut v osolené vodě. Nechte z něj odkapat vodu, osolte, opepřete a dejte stranou.
Vajíčka lehce rozšlehejte, osolte a opepřete. Přidejte do nich nastrouhaný parmazán a na kousky natrhanou mátu. Rozehřejte pánev s olejem a směs osmahněte. Vajíčka by měla zůstat tekutější. Pak je rozložte do zapékací misky, rozprostřete na ně chřest, lehce zasypte parmazánem a dejte na minutu dvě do trouby. Je hotovo!