Domácí oříškové máslo

Ořechové máslo milujeme. Stačí ochutnat jednu lžíci a balení leckdy během několika málo minut padne celé a vy se marně snažíte z jeho dna seškrábat to úplně poslední lahodné sousto. Přiznejme si ale, že je tahle mňamka velký hřích. A to hned z několika důvodů. Ačkoliv peníze příliš neřešíme, při pohledu na cenu za jedno balení sami sebe přesvědčujeme, že to skutečně potřebujeme. Zbytek seznamu hříchů najdete přímo na štítku s rozepsaným složením. Málo ořechů, spousta cukru, mnoho oleje, šílená energetická hodnota a „éček“ víc, než je zdrávo. Přicházíme vás vysvobodit! Připravili jsme speciální seznam sladkých i pikantních variant oříškových másel, se kterými můžete protějšek ohromit třeba už během první romantické večeře nebo s nimi posezení s kamarádkami povýšit na vyšší level. Sladké máslo podávejte ke cookies, flapjacku nebo jako topping muffinů a jeho pikantní verzi můžete zase nabídnout k nachos, krevetám nebo pořádnému steaku. Mňam! Podle následujícího seznamu dejte všechny přísady do mixéru a přidejte lžíci oleje s neutrální příchutí. Nám se nejlíp osvědčil řepkový. Mixujte do hladka a buďte trpělivá, zabrat to může i několik minut.

2_copy_copy_copy