Sladké nejím často, takže když už, musí to stát za to. Ráda chodím do jedné pražské proslulé pekárny na čokoládové cookies. Nejsou zrovna nejlevnější a jedna mi prostě nestačí. Proto jsem se rozhodla zkusit si je upéct doma. Doufám, že vám budou chutnat alespoň stejně tak jako mně!
Ingredience:

Postup:
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Plech vyložte pečícím papírem.

V míse vyšlehejte vajíčka s třtinovým a skořicovým cukrem do nadýchaného krému.

Dále přidejte vanilku, rozpuštěné máslo, prosátou mouku a kypřící prášek.

Promíchejte a přisypte ještě ovesné vločky s čokoládou.

Na plech rozetřete 3 lžíce hmoty do větší placky. Když je plech plný, dejte péct na 15 - 20 minut do trouby. Cookies by se neměly přepéct, ale záleží na tloušťce těsta vašeho výtvoru. Po vyjmutí nechte 5 minut chladnout, pak je přendejte na mřížku a nechte úplně vystydnout.

Dobrou chuť!
Text i foto připravila Barbora Mosorjaková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar
