ELLE Menu: Fenyklová polévka

Ingredience:

1 cibule
4 brambory
3 bulvy fenyklu
2 lžíce rostlinného oleje + 3 lžíce na smažení ryby
1 lžíce másla
1 1/2 l zeleninového vývaru
kelímek zakysané smetany
sůl a čerstvě mletý pepř
filet pstruha lososovitého
čerstvý kopr

Postup: 

Cibuli nakrájejte nahrubo, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky, fenykl očistěte a také nahrubo nakrájejte.
V rozehřátém oleji s máslem osmahněte cibulku, přidejte brambory a fenykl a ještě chvíli restujte. Zalijte vývarem a vařte 15 minut do změknutí brambor.
Nakonec odstavte ze sporáku, po chvíli chladnutí rozmixujte a přidejte zakysanou smetanu. Ochutnejte a případně dosolte. Filet osolte, opepřete a nakrájejte na asi 3 cm široké kousky. Ty osmahněte na  pánvi a nechte okapat do ubrousku. Polévku servírujte doplněnou rybou, lžičkou zakysané smetany, koprem a čerstvě mletým pepřem. 

Suroviny: 

20171215 135101 01 01 ea783

 

Text i foto připravila Barbora Mosorjaková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na facebooku www.facebook.com/Creamosorbar