ELLE Menu: Fenyklový salát

Tak co těšíte se na jaro? Venku je sice hodně pod bodem mrazu, ale salát z  čerstvé zeleniny a vitamínů, by nám mohl dodat potřebnou energii, kterou potřebujeme, aby nás neskolila chřipka. Bára připravila salát, který je nabitý kyselinou listovou a vlákninou. Citronová šťáva a ocet zmírňují překyselení organismu, fenykl zase příznivě působí na trávení a pomáhá při nadýmání. Semínka bazalky nakonec salát vizuálně doladí

Ingredience pro 2 osoby:

Salát:
1 bulva fenyklu
svazek rukoly
hrst koriandrových lístků
1/2 hrsti mátových lístků
1 lžička bazalkových semínek

Zálivka:
5 lžic olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce jablečného octa
sůl a pepř

Postup:
Fenykl nakrájejte na plátky, rozpulte a rozeberte na nudličky. Rukolu nakrájejte nahrubo a bylinky rozeberte na lístky. Mátu můžete nakrájet na proužky. Vše, spolu se semínky, dejte do mísy, zalijte zálivkou a promíchejte.

Suroviny:

fenyklovy_salar

Fenykl nakrájejte na plátky, rozpulte a rozeberte na nudličky. Rukolu nakrájejte nahrubo a bylinky rozeberte na lístky. Mátu můžete nakrájet na proužky.

fenykl

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková Více o Báře najdete na jejím Instagramu@mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar