ELLE Menu: Medovina z Podkrkonoší

"Mám ráda med a k Vánocům, i k zimě jako takové, neodmyslitelně patří. Když jsem přemýšlela o letošním předvánočním odlehčujícím a "ulehčujícím" receptu, bylo jasné, že půjde opět o nějaké dobré zahřívací pití. Každé Vánoce jednu lahev medoviny musím doma mít, k českým Vánocům mi prostě ladí. Medovinu jsme tu měli už dávno před pivem a vínem, vyrábí se kvašením a obsahuje i pár antioxidačních látek. Na Vánoce je ale důležitější, že má jemnou, medovou, nasládlou chuť a uvolní mysl. Kombinace s jablkem mě napadla hned, ale samozřejmě tento recept již dávno existuje a pochází z Podkrkonoší, kam mám díky své mamince blízko. O to raději si na medovině letos pochutnám. Vám přeji krásné a hlavně chutné Vánoce!"
 
 
Ingredience:
 
2 drinky
 
5 dcl jablečného moštu
1 svitek celé skořice
2 panáky medoviny
 
 
Postup:
 
Mošt nalijte do kastrůlku, přidejte svitek skořice a nechte 20 minut prohřívat pod bodem varu. Poté přelijte do sklenic nebo hrnků a nechte chvíli stát, aby teplota spadla pod 60°C. Abyste nemuseli použít teploměr, je to teplota, kdy už se dá nápoj pít a přitom je ještě dost teplý. Přilijte medovinu a můžete podávat. 
 
 

Suroviny:

 20171222 121223 01 01 be75d
 
Text i foto připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar