ELLE Menu: Omeleta s medvědím česnekem

Proč jíst medvědí česnek? Působí detoxikačně a obsahuje mnoho vitamínu C. Ideální jarní bylinka pro zimou vyčerpané tělo. Mimo to medvědí česnek působí pozitivně i na krevní tlak, reguluje hladinu cukru v krvi, snižuje cholesterol a navíc krev čistí. Má kladný vliv rovněž na srdce a představuje prevenci proti kardiovaskulárním chorobám. Kromě toho si umí poradit s plísněmi, mykózami či bakteriemi, stejně jako s parazity ve střevech. Využíván je rovněž při potížích se zažíváním. Doporučován bývá i při chřipce a nachlazení, ale také při problémech horních cest dýchacích. Navíc působí antibioticky a antioxidačně. Někdy je dokonce dáván do souvislosti s pomocí při nádorových onemocněních.

Ingredience pro 2 osoby:


4 uvařené nové brambory nakrájené na kolečka
4 vejce
půl svazku medvědího česneku pokrájeného nahrubo
Kozí sýr gouda strouhaný nahrubo
Špetka muškátového oříšku
3 lžíce livového oleje
Sůl a pepř

Postup:

Rozpalte pánev a pak teplotu sporáku mírně ztlumte. Vlijte olivový olej a vložte česnek. Osmahněte a přidejte brambůrky. V misce lehce rozšlehejte vajíčka s muškátovým oříškem, solí a pepřem. Zalijte brambory a celé to posypte strouhaným sýrem. Přiklopte, a když vajíčka téměř ztuhnou, odklopte a ještě půl minuty nechte dojít. Pak odstavte a ihned podávejte, třeba s freshem nebo s rajčátky.

 

Suroviny: 

20170325 102652 02 f4fac

Vlijte olivový olej a vložte česnek. Osmahněte a přidejte brambůrky.

20170325 110302 01 323ce

Zalijte brambory vajíčkovou směsí a celé to posypte strouhaným sýrem.

20170325 110449 01 55a48

Dobrou chuť a hezkou sobotu a neděli. 

Text, foto a recept připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar nebo na Instgramu @mosorjakovab