ELLE menu: Wrap s hummusem z červené řepy

Přidejte si Elle do oblíbených na Google zprávách
Tenhle týden si pro vás Bára připravila zase něco "zamotaného". Prý jak to jednou zkusíte, už nemůžete přestat. Je to jednoduché, rychlé, dobré a možností je spousta. Ideální stav pro holky, co si frčí na letní zdravé stravě a nechtějí vařením luštěnin trávit dlouhé hodiny u sporáku.
Zkuste si tento týden udělat wrap z hummusem z červené řepy a čočkou. Bude vám to trvat maximálně 15 minut a stoprocentně si také maximálně pochutnáte!
 
20170726 122313 02 a1c1b

Ingredience:

2 celozrnné tortilly
200g cizrny (nakládané)
1/2 červené řepy
1 menší stroužek česneku (dle chuti)
šťáva z půlky citrónu
1 lžička červené papriky
1/2 červené papriky na proužky
1/2 žluté papriky na proužky
1 karotka nahrubo nastrouhaná
2 hrsti listů baby špenátu
4 lžíce nakládané čočky
sůl

Postup:

20170726 123040 01 dd8df

 

Pokud máte čerstvou červenou řepu, předem jí nastrouhejte najemno. Vařenou můžete rovnou s cizrnou, česnekem, citrónem, solí a kořením vložit do mixéru a umixovat dohladka.
 
20170726 124553 01 9637a
 
Na tortillu rozetřete směs, posypte špenátem, čočkou, zeleninou a zabalte do ruličky. V půlce šikmo rozkrojte a podávejte. Dobrou chuť!
 
20170726 130304 01 81d8f
 
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar