ELLE menu: Wrap s hummusem z červené řepy

Tenhle týden si pro vás Bára připravila zase něco "zamotaného". Prý jak to jednou zkusíte, už nemůžete přestat. Je to jednoduché, rychlé, dobré a možností je spousta. Ideální stav pro holky, co si frčí na letní zdravé stravě a nechtějí vařením luštěnin trávit dlouhé hodiny u sporáku.
Zkuste si tento týden udělat wrap z hummusem z červené řepy a čočkou. Bude vám to trvat maximálně 15 minut a stoprocentně si také maximálně pochutnáte!
 
20170726 122313 02 a1c1b

Ingredience:

2 celozrnné tortilly
200g cizrny (nakládané)
1/2 červené řepy
1 menší stroužek česneku (dle chuti)
šťáva z půlky citrónu
1 lžička červené papriky
1/2 červené papriky na proužky
1/2 žluté papriky na proužky
1 karotka nahrubo nastrouhaná
2 hrsti listů baby špenátu
4 lžíce nakládané čočky
sůl

Postup:

20170726 123040 01 dd8df

 

Pokud máte čerstvou červenou řepu, předem jí nastrouhejte najemno. Vařenou můžete rovnou s cizrnou, česnekem, citrónem, solí a kořením vložit do mixéru a umixovat dohladka.
 
20170726 124553 01 9637a
 
Na tortillu rozetřete směs, posypte špenátem, čočkou, zeleninou a zabalte do ruličky. V půlce šikmo rozkrojte a podávejte. Dobrou chuť!
 
20170726 130304 01 81d8f
 
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar