ELLE.cz SERIÁL: Blesková večeře od pondělí do pátku

Rychlovky v kuchyni se vám zamlouvají? Pak v nich pokračujte dál. ‚Odsejpat‘ vám bude i náš čtvrteční recept – asijská klasika přizpůsobená středoevropským poměrům: thajská zeleninová polévka. Bude mít úspěch. Je výživná, ale v teplých dnech příjemně osvěžující.

Čtvrtek — Thajská polévka se zeleninou

Ingredience (pro 4 osoby):
2 stroužky česneku
čerstvý zázvor
150 g pórku
1 malá cuketa
150 g žampionů
40 ml oleje
1 lžíce pokrájené citronové trávy
2 lžíce zelené kari pasty
1 lžíce sójové omáčky
500 ml zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
mletý pepř
sůl
petrželka

Příprava:
Oloupejte česnek se zázvorem a nasekejte je nadrobno. Očištěné žampiony, cuketu a pórek nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm česnek společně s citronovou trávou a zázvorem. Do směsi pak přimíchejte kari pastu, sójovou omáčku a zalijte vývarem. Krátce povařte a vmíchejte kokosové mléko. Přihoďte žampiony, cuketu a pórek. Chvíli povařte. Až změkne zelenina, polévka je téměř hotová. Stačí jen podle chuti osolit a opepřit a dozdobit petrželkou.