ELLE.cz seriál: Vajíčka pro každý den

Omeleta má velkou řadu výhod. Má mnoho variací, je rychlá, lehká a hodí se k celodennímu pojídání. Můžete ji servírovat k snídani, obědu i večeři. My si ji oblíbili jako oběd v horkých prázdninových dnech. Přípravou neztratíte moc času, po jídle se necítíte ‚k prasknutí‘, a přitom bezpečně zaženete hlad. Zkuste skvělou omeletu se slaninou a špenátem.

Ingredience (pro 4 osoby):
8 vajec
4 polévkové lžíce mléka
sůl
pepř
100 g slaniny
čerstvý špenát
petrželka na ozdobení

Příprava:
Slaninu nakrájejte na proužky nebo na kostky. Nadrobno natrhejte omytý špenát. V misce pak rozmíchejte vajíčka se solí, pepřem a mlékem. Čtvrtinu slaniny dejte na pánev a osmahněte. Ulijte z pánve trochu rozpáleného tuku a vlijte na ni část vajíček s mlékem. Lehce promíchejte a počkejte, až vejce na spodní straně začnou tuhnout. Ještě když je omeleta navrchu tekutá, přimíchejte do ní hrstku špenátu. Chvíli počkejte a pak hotovou omeletu přeložte na polovinu. Na talíři ji můžete dozdobit bylinkami. Nejlepší je s lehce opečenou bagetou.