Food trend: #jahodoveknedliky

O tom, jaké jahodové knedlíky jsou ty nej, bychom se mohli dohadovat donekonečna. Někdo má radši kynuté s měkkým tvarohem, jiný tvarohové bez cukru, další nedá dopustit na ty posypané mákem. 

Asi málo jídel v nás vyvolá tolik vzpomínek, jako právě tyhle voňavé knedlíky. Připomínají nám prázdniny u babičky, obědy na zahradě ve stínu stromů, ale i jahodové skvrny na bílém tričku nebo sázky s bratrancem, kdo toho sní víc... 

Nejspíš se shodneme na tom, že ty babiččiny kynuté jahodové knedlíky polité máslem chutnaly na začátku prázdnin nejlépe. Dneska se ale zaměříme na ty "zdravější", tvarohové verze, kterých jsme na Instagramu a na food blozích našli hodně.

Na Instagramu u Cuketky je tohle jednoduché video na přípravu tvarohových jahodových knedlíků. Takže pokud se nechcete zdržovat procesem kynutí, tak tohle je nejen nejrychlejší, ale i mnohem zdravější varianta. 

A tip od Cuketky? "Čím víc mouky přidáte, tím budou knedlíky tužší. Stejné je to s hnětením - čím víc budete těsto hníst, tím budou knedlíky gumovější. Je to i důvod, proč se na tvarohové knedlíky používá hrubá mouka. Vše s jedním cílem - co nejvíce zbrzdít vyvinutí lepku (a s tím související pružnosti) v těstě."

Další vychytávky od Cuketky najdete na www.cuketka.cz

"Vedle másla a moučkového cukru můžete knedlíky podávat se strouhaným tvarohem, zakysanou smetanou nebo je můžete obalit ve strouhance opražené na másle."

Na blogu www.foodlover.cz  Tereza doporučuje podávat tvarové jahodové knedlíky s jahodovým žahourem, což jsou rozmačkané jahody s cukrem. Mňam. 

koláž 74ec2

Další recept na tvarohové knedlíky nás zaujal od manželů Jirky a Mariky, co společně připravují blog Kitchenstory (www.kitchenstory.cz). Jejich variace na omáčku z jahod, moučkového curku, smetany a máty se u nich dědí z generace na generaci. 

DSC 0178 1024x680 dda21

 

A tady je inspirace z Instagramu, která nás dostala a už se těšíme na víkend, že něco z toho vyzkoušíme a že i my něco hodíme na náš Instagram.

Food trend: #jahodoveknedliky