GRILOVANÝ ANANAS S OMÁČKOU Z RUMU A ROZINEK

4 porce, doba přípravy 10 minut, vaření 10 minut

1 zralý oloupaný ananas
25 g másla
50 g světlého třtinového cukru muscovado
25 g rozinek
25 g pekanových ořechů
0,5 dl třtinového rumu

1. Očistěte ananas. Podélně ho překrojte, odstraňte střed a pak ho pokrájejte na plátky.
2. V pánvi vhodné pod gril rozpusťte máslo. Opečte pod ním plátky ananasu dozlatova – asi tři minuty po každé straně.
3. Posypte cukrem, rozinkami a pekanovými ořechy a vařte, dokud se cukr nerozpustí a nenabude sirupové konzistence.
4. Přilijte rum, zapalte ho. Nechte plameny dohořet. Podávejte plátky ananasu s omáčkou a kopečky vaší oblíbené zmrzliny.

Skvělé na večírky nebo jako sladká tečka za slavnostním obědem.