Lekce vaření: Špagety carbonara, jak je neznáte

Budete potřebovat:

235 g mražených fava fazolek (pod názvem broad beans je prodává například Marks & Spencer)
400 g těstovin
1 lžíce olivového oleje
200 g slaniny nebo pancetty, nakrájené nahrubo
1 menší pórek, nakrájený na silnější kolečka
2 stroužky česneku, nasekané
3 vejce
3 žloutky
70 g strouhaného parmazánu
60 ml 30% smetany
¼ hrnku nasekané hladkolisté petrželky
hoblinky parmazánu na ozdobu

Těstoviny uvařte ve větším množství dobře osolené vody. Fazolky vložte do misky a zalijte horkou vodou. Dejte na 5 minut stranou, pěkně vám povolí. Slijte je, propláchněte studenou vodou a oloupejte. Olej rozehřejte v pánvi a osmahněte na něm slaninu dokřupava. Přihoďte pórek, česnek a restujte zhruba ještě minutu, jen aby pórek změkl.

V misce prošlehejte vejce, žloutky, parmazán a smetanu. Lehce opepřete. Těstoviny slijte, vraťte do hrnce a přisypte fazolky. Přidejte slaninu s pórkem, vaječnou směs a petrželku. Vše promíchejte, dosolte, dopepřete, rozdělte na talíře a dozdobte hoblinkami parmazánu.