Líná snídaně

8 porcí, doba na přípravu 10 minut, plus 15 minut vaření

Příprava snídaně po náročné noci může být oříšek, tento tip je to pravé, když potřebujete něco jednoduchého. Stačí jen osmahnout chleba, všechny ingredience dát do zapékacích misek a chvíli je zapéct v troubě.

8 plátků chleba
rostlinný olej na smažení
hrudka másla
konzerva krájených rajčat
8 plátků slaniny
8 vajec
200 g strouhaného sýra čedar

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na oleji osmahněte chleby z obou stran dohněda a dokřupava a rozkrojte je na čtyři části.

2. Máslem lehce potřete dno osmi malých zapékacích misek, do každé z nich dejte 2 lžíce krájených rajčat, přes ně plátek slaniny a kousky osmaženého chleba. Do každé z misek rozbijte vejce, okořeňte a posypte sýrem. Zapékejte asi 10 minut, dokud se vejce neupečou tak, jak je máte rádi.

TIP: Jestli nemáte malé zapékací misky, zapečte vše v jedné velké asi 20 minut a pak rozdělte na porce.