Panna cotta s maracujou a kokosem

Na 4 porce budete potřebovat:

12 plodů mučenky
300 ml 30% smetany
160 ml kokosového krému
140 g cukru
šťávu z půlky citronu
12 g práškové želatiny
2 lžičky moučkového cukru

Šest mučenek přepulte a dužinu vydlabejte do hrnce. Přidejte kokosovýkrém, cukr, citronovou šťávu. Vše zahřejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odeberte asi 100 ml krému, nalijte do malé mističky, přisypte želatinu, promíchejte a vše přimíchejte zpět do hrnce. Sundejte z plotny, přeceďte a rozdělte do čtyř mističek. Nechte v lednici zchladnout, zabere to minimálně čtyři hodiny.

Mezitím rozpulte a vyškrabte dužinu ze zbylých mučenek přes sítko do misky. Oslaďte moučkovým cukrem, přidejte lžičku semínek, která zůstala v sítu, a promíchejte. Omáčka je hotová.

Při podávání dejte misku s panna cottou do horké vody tak, aby sahala jen kousek po okraj. Horká voda uvolní okraje a panna cotta půjde krásně vyklopit. Na talířku ji pak dozdobte omáčkou z mučenek.