Řeřichová polévka

Pro 4 osoby:

2 svazky řeřichy zbavené tuhých stonků
středně velký brambor
3/4 l kuřecího vývaru
4 tenké plátky uzené slaniny
15 cl šlehačky
sůl a pepř podle chuti

Řeřichu nakrájejte najemno. Brambor oloupejte a nastrouhejte. Do většího hrnce dejte vařit vývar. Vložte do něj brambor a zvolna vařte 20 minut. Přidejte řeřichu a nechte ještě projít varem. Slaninu dozlatova osmažte po obou stranách (nejlépe v teflonové pánvi). Polévku rozmixujte se smetanou, osolte, opepřete a pak už rozdělte do nahřátých talířů. Nejlépe chutná s uzenou slaninou! Jako přílohu můžete připravit sendviče: lehce opečte čtyři krajíčky chleba bez kůrky a namažte je krémovým sýrem. Obložte nakrájeným uvařeným vajíčkem, několika lístky nasekané řeřichy a jemným špekem, nasucho osmaženým na pánvi. Udělejte sendviče a rozkrojte je po úhlopříčce.