Ryba po thajsku vařená v páře

Doba přípravy: 25–30 minut
Počet porcí: 2
Jednoduché

dva 140g filety pstruha
malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného
1 malý stroužek česneku, nakrájený
1 malá červená chilli paprička, bez semínek, najemno nakrájená
kůra a šťáva z 1 limety
3 ks mladého čínského zelí, každý podélně rozčtvrcený
2 lžíce sójové omáčky

1 Položte filety vedle sebe na velký čtverec alobalu, na ně poklaďte česnek, zázvor, chilli a limetovou kůru. Zakapejte limetovou šťávou a na ryby a kolem nich poházejte kusy čínského zelí, které zakapete sójovou omáčkou. Volně zahrňte alobal tak, že vytvoříte balíček. Nechte nahoře trochu místa, aby měla kam unikat pára.

2 Vařte 15 minut. (Pokud nemáte parní hrnec, položte balíček na talíř, který postavíte na dno pánve s mírně vroucí vodou, a celé zaklopte poklicí.)