Rybí koláčky

Rybí koláčky

Na cca 20 kuliček
400 g ryby bez kostí, např. tresky, 1 ančovička (rozmačkaná na kousky), 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené jader a nakrájené na tenká kolečka, 100 g vařeného hrášku, 1 zlehka rozšlehané vejce, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 3 čajové lžičky strouhanky, sůl, olej na smažení

Rybí filé duste v malém množství vody asi minutu. Nechte vychladnout a poté rozmačkejte vidličkou. V míse smíchejte všechny suroviny a uhněťte malé kuličky (půjde vám to lépe, budete-li mít mokré ruce). Smažte je ve větším množství oleje, až zezlátnou. Poté je přendejte na plát vyložený kuchyňským papírem, aby vsákl přebytečný olej. Podávejte teplé.