Snídaně s nápadem: recept na teplé müsli s jahodami

Jednou rukou zapínáte počítač, druhou sypete müsli do misky s jogurtem, a říkáte tomu snídaně? Tak to jste daleko od pravdy. Tomu, co každé ráno praktikujete u svého pracovního stolu, se říká obyčejné zahánění hladu. Opravdová snídaně by totiž vypadala asi takhle:

Ingredience (pro 4 osoby):
150 g malin
150 g jahod
2 jablka
50 g třtinového cukru
1 citron
1 lžíce kukuřičného škrobu
50 g ovesných vloček
40 g jáhlové mouky
35 g pohankové mouky
40 g lískových oříšků (nasekaných)
50 g hnědého cukru
dřeň z jednoho vanilkového lusku
55 g másla
1 lžíce medu

Příprava:
Ovoce pokrájejte a smíchejte s třtinovým cukrem, citronovou šťávou a kukuřičným škrobem. Rozehřejte troubu na 200 stupňů a čtyři zapékací misky (cca 350 ml) vytřete máslem. Ve velké míse ze zbytku ingrediencí umíchejte směs. Misky vyložte nejdříve připraveným ovocem a pak vrstvou směsi z vloček, oříšků a mouky. Dejte zapéct do trouby asi na 30 minut. Nechte trochu zchladnout a podávejte třeba s přírodním jogurtem.