Tortilla s roketou a parmazánem

Hotové za 30 minut, 4 porce

500 g brambor, oloupaných
3 lžíce olivového oleje plus další na pokapání
1 velká cibule, nakrájená
5 vajec, našlehaných
100 g balení rokety
hrst hoblinek parmazánu nebo nastrouhaného parmazánu

1) Nakrájejte brambory na plátky tlusté zhruba jako prst. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, přidejte brambory a cibuli. Když začnou syčet a chytat barvu, přilijte 225 ml vody. Vařte na mírnou teplotu 10 minut, dokud brambory a cibule nezměknou.

2) Vylijte z pánve všechnu přebytečnou tekutinu a přidejte vejce, ochuťte a lehce promíchejte. Nastavte zpět průměrnou teplotu a smažte tortillu, dokud nebude z jedné strany hotová, zhruba 5 minut. Přiložte k pánvi talíř dnem vzhůru. Pevně ho držte a otočte pánev, aby se tortilla dostala na talíř. Pokud je třeba, přidejte trochu oleje a nechte tortillu sklouznout zpět na pánev. Smažte dalších 5 minut.

3) Dejte tortillu na talíř a rozkrojte na 4 měsíčky. Posypte trochou rokety a parmazánem. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Tip na závěr:

Udělejte pálivější verzi – přidejte společně s cibulí nakrájenou chilli papričku. Zkuste křen smíchat s jemně nakrájenou cibulkou a několika grilovanými rajčaty.