Vepřová žebírka s česnekovými bramborami

Na 4 porce: 1 lžíce olivového oleje, 1 kg vepřových žeber, mořská sůl, černý pepř

Na česnekové brambory: 1 kg baby brambor (malé brambory ve slupce), 125 ml olivového oleje, 1 palička česneku (stroužky oddělené, neloupané), mořská sůl, 20 lístků šalvěje, sladový ocet
Větvička cherry rajčátek (na ozdobu)

  • Ostrým nožem pokrájejte žebra na menší kousky, dochuťte a pečte na grilu z každé strany 20 minut (během grilování je otáčejte).
  • Mezitím se pusťte do přípravy brambor. Dejte je do hrnce se studenou vodou, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni asi 20 minut, dokud nezměknou. Zatímco se vaří, předehřejte troubu na 220 stupňů. Brambory sceďte a poté je promáčkněte z jedné strany vidličkou.
  • Na plech dejte olej, stroužky česneku a vložte ho na pět minut do trouby. Poté přidejte osolené brambory a pečte čtvrt hodiny. Otočte brambory a pečte ještě dalších 10 minut. Nakonec přidejte šalvěj a ponechte pět minut v troubě dopéct.