Vaření je IN aneb jak se v kuchyni víc bavit

Přidáte-li k tomu přirozený talent, nadšení pro věc, odhodlání a nepochybně i trochu štěstí, vznikne vám z toho skvělá kuchařka. Příklad – sedmnáctiletý Martin Škoda a jeho knížka Škoda nevařit. Jako dítě viděl v televizi pořad Jamieho Olivera, který ho nadchl svým pojetím vaření. Pro Jamieho je to zábava, nikoli nutnost. Pustil se do prvních experimentů v kuchyni, pokračoval přes vaření pro přátele, kurzy a ‚poznávačky‘ v zahraničí, aby skončil (alespoň prozatím) u blogu a své vlastní kuchařky. Mimochodem – jeho blog doporučuje i Jamie Oliver, kuchařku zase český gastronomický mág Roman Vaněk.salat_se_sunkou_jamon_iberico

A proč investovat do kuchařky od sedmnáctiletého kluka? Jednoduše proto, že vás bude bavit. Jako knížka je nádherně udělaná. Má originální vazbu i design. Recepty uvnitř jsou jednoduché, nekomplikované, takové, jaké mají být. Všechna jídla si nafotil sám Martin Škoda a my musíme podotknout, že neuchytí-li se jako autor kuchařek, může se směle pustit do kariéry food stylisty. Uživí se. Bonus navíc – každý recept je doplněn tipem na písničku pro tu správnou náladu při vaření.

Kuchařku Martina Škody Škoda nevařit vydalo nakladatelství Smart Press. Koupíte ji za 399 Kč.