Designblok & ELLE

Nejnafoukanější expozicí letošního jubilejního Designbloku byla bezesporu prezentace magazínu ELLE. Postarali se o ni designér Jan Čapek a Tomáš Okurek z firmy Zvířátka z balónků. Zeptali jsme se jich, jaká byla jejich balónková inspirace a co je na Designbloku nejvíc bavilo.

okurek

Tomáš Okurek 

Je profesionál v modelování (nejen) zvířátek z balónků. Zvládnul by klidně celou ZOO, kdybyste si to přáli. Mezi jeho klienty patří ty nejmenší, pro které rád připravuje třeba narozeninové party, ale s jeho prací se potkáte i na hudebních festivalech, svatbách nebo třeba na různých firemních akcích. Více info ZDE.

Tři slova, která vystihují ELLE na Designbloku: 

Barevnost, hravost, výjimečnost.

Moje motivace pro design stánku: 

Ukázat lidem, co vše je možné z balónků vytvořit a snažit se dokázat, že balónky jsou využitelné na víc než jen zábavu pro děti. Tímto směrem bych se rád ubíral i nadále, pokud o to bude zájem.

Největší výzva v rámci spolupráce s ELLE: 

ELLE je prestižní časopis a jakákoli moje chyba by se mohla promítnout do budoucích projektů, o kterých jsme již mluvili. Takže kromě stresu ze samotné tvorby to byla i tréma a její překonání.

Na Designbloku mě nejvíc bavilo: 

Určitě udivené pohledy lidí na náš netradiční stánek. Ale nejvíc jejich prosby, co vše bych jim ještě vytvořil jako dáreček. Musel jsem vymyslet lenochoda, vydru a spoustu dalších věcí, které jsem ještě nedělal.

Na mé práci mě nejvíc baví: 

Rozmanitost, s níž jsem se při práci v kanceláři nesetkával. Komunikace s lidmi a radost na jejich tvářích, když vidí mé výtvory. Ta je k nezaplacení. Ať už pracuji s dětmi, nebo s dospělými, snažím se posouvat své hranice každý týden.

caracapek

Jan Čapek

Désigner Jan Čapek oceněný titulem Designér roku, udělovaným v rámci cen Czech Grand Design, navrhoval pro značky Kozel, Kofola, Mattoni a mnohé další. Jeho láhev minerálky vzal do ruky snad každý Čech. Podívejte se na jeho profil ZDE. Pro stánek ELLE se postaral o design a celkovou koncepci. 

Slova, která podle mě vystihují ELLE na Designbloku:

Extravaganza barev a tvarů.

Moje motivace pro design stánku: 

Designblok má 20. výročí. A na každé oslavě je skvělé, pokud je poblíž květinářství, kde člověk může koupi či dostat květinu a popřát oslavenci. Tak jako v první a poslední školní den jsou květinářství otevřená už od rána, aby mohli rodiče nakoupit květiny před začátkem výuky, tak stánek ELLE zajistil květiny po celou dobu Designbloku.

Největší výzva spolupráce s ELLE:

Vymyslet metodu vázání minibalónků do tvarů písmen.

Na Designbloku mě nejvíc bavilo:

Ze škol se mi velice líbila projekce Fakulty umění a designu z Ustí nad Labem v budově planetária. Z designu precizní prototypy Karla Matějky. Z doplňků to byly hi-tech brýle firmy LUME a z firem Festka, protože pokud něco má dvě kola, tak mě to coby fanatického cyklistu automaticky přitahuje.