Exkluzivně z Paříže: nahlédněte do showroomu Dior

Pařížský týden módy je v plném proudu! Během módních přehlídek si jen těžko stihnete prohlédnout všechny detaily na jednotlivých modelech, a proto jsou tu takzvané showroomy re-see. Většinou druhý den si novináři, stylisté a influenceři z celého světa mohou v klidu prohlédnout jednotlivé modely na figurínách, vstřebat náladu a „osahat” ty nejnovější materiály, výšivky a ostatní detaily. 

Módní návrhářka Kamila Písaříková @kamilapisarikova vás tentokrát v Paříži pozve na re-see francouzského módního domu Dior. 

„Pro tuto kolekci ready-to-wear se umělecká ředitelka Maria Grazia Chiuri zaměřila na ,Teddy Girls‘, ženskou variantu jedné z prvních britských subkultur – takzvané Teddy Boys. Kolekce připomíná období 50. let, které se vyznačovalo New Lookem z dílny Christiana Diora, se kterým Maria Grazia doposud ve svých kolekcích pracovala pouze zřídka. Rebelské královny Teddy Girls byly známé svým temperamentem a divokými vyčesanými vlasy, jež doplňovaly pánskými edwardiánskými saky se sametovými šátky, plnými sukněmi, džíny a černými koženými bundami.“

dior

„Každopádně re-see bylo dokonalé!! Nejvíc mě zaujaly vzory kostky, do detailu vyšívané sukně s květinovými motivy a průhlednými třpytkami, pásek ve stylu Saddle Bag jako ledvinka a šperky, kterých bylo tentokrát v kolekci pomálu. Super jsou kloboučky, které strašně sluší. Ten britský nádech je tam znát,“ komentuje Kamila.

Dior re-see FW19: