Firmě BOMMA bude nově šéfovat mladé duo deFORM

Střídání generací! Jedna z nejprogresivnějších českých sklářských značek, BOMMA se po více jak pěti letech rozhodla pro změnu uměleckého vedení firmy. Po studiu Olgoj Chorchoj, kteří v BOMMA fungovali od jejího vzniku, se do čela dostávají designeři Jakub Pollág a Václav Mlynář aneb duo deFORM, vítězové letošního ročníku Czech Grand Design.

deFORM CARRARA TRIP 20 166b2

Žáci tak střídají své učitele, neboť Jakub Pollág i Václav Mlynář studovali na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v ateliéru Produktového designu, který vedou právě Michal Froněk a Jan Němeček ze studia Olgoj Chorchoj.

,,Pro tuto zásadní změnu jsme se rozhodli po pečlivém zvážení. Cítili jsme, že BOMMA v současnosti potřebuje nový impuls a intenzivní péči designérů, kteří se za značku a sklárnu jako takovou postaví, navnímají její možnosti, obrovský potenciál a budou jí věnovat většinu svého času a úsilí. Jsem nesmírně ráda, že Jakub a Václav naši nabídku přijali. Jsem si jista, že BOMMA se díky nim ještě více vyprofiluje a utvrdí již tak silnou pozici na světovém trhu,“ říká brand manažerka firmy Eva Kozarová. ,,Zároveň mě těší, že Olgoj Chorchoj naše rozhodnutí chápou a BOMMU zcela neopouští. Jelikož stáli u samotných začátků sklárny, budou i dále se značkou spjati na bázi externí spolupráce,“ dodává Eva Kozarová.

TIM byBOMMA 1107c

Sklárna BOMMA byla otevřena v roce 2012 ve Světlé nad Sázavou a spolu s ní i značka, která však po třech letech od svého vzniku prošla velkými změnami a vývojem. Za sebou má například také spolupráci se značkami Chanel, Dior, Aston Martin, Vibia či Delta Lights.

S nástupem nových kreativních ředitelů studia deFORM se BOMMA rozhodla definitivně zastavit výrobu nápojového skla a plně se zaměřit na svítidla a větší dekorativní objekty, v čemž sklárna vyniká a díky čemuž si vydobyla své světové postavení. Na co se tedy od kluků z deFORM můžeme těšit?

Novou úlohu deFORM okomentoval Jakub Pollág: ,,Studio deFORM jsme založili v roce 2011 s vizí pracovat na zajímavých projektech, které pro nás budou výzvou. Vést kreativní směřování firmy BOMMA je pro nás výzva zatím největší a těšíme se na to, kdy uvidíme první výsledky naší práce. Po 4 letech působení v Anglii, kde jsme kromě standardní práce pro klienty pracovali i na technologickém start-upu KOSKI, se teď vracíme zpátky do Čech, abychom se mohli plně koncentrovat na spolupráci s Bommou. Ta za posledních pár let prošla mnoha změnami. My jsme osobně byli i u otevření tehdy nové sklárny a to, kam se společnost za tak krátkou dobu posunula, je motivací pro všechny. V současné době je naším cílem pochopit silné stránky společnosti, podpořit je a vybudovat na nich jasné směřování do budoucnosti. To, že BOMMA má obrovský potenciál, víme už teď a pevně věříme, že ho dokážeme s celým týmem zužitkovat.“