MBPFW runway report: den první

Těšili jste se? My opravdu moc! Proto jsme usedli na stoličky v Clam-Gallasově paláci hned mezi prvními. A máme velkou radost, se již devátá edice Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku pod vedením ředitele akce Lukáše Loskota nesla ve velice uvolněném duchu. Ve čtyřech přehlídkových dnech představí tvorbu současné české a slovenské módní scény na sezonu SS19 prostřednictvím 13 módních přehlídek, po nichž budou následovat tři dny showroomů, prezentací, workshopů, a nebude chybět ani filmová premiéra. 

DEN PRVNÍ:

13:00

UPRUM: ateliér Designu oděvu a obuvi

Studenti pod vedením Liběny Rochové otevřeli první přehlídkový den a opravdu bylo na co koukat. Nám se moc líbila show módní návrhářky Michaely Čapkové a její kolekce Artefacts (její polštářové šaty budeme po maratonu přehlídek určitě brzy potřebovat).

report

BFGU

Bunga Fashion Graduate University byla založena v roce 2006 jako první japonská vysoká škola specializovaná na módu. Nám se líbí, že můžeme sledovat, jak kultivuje talenty v individualisty, kteří jsou schopni založit si vlastní značku. V kolekcích SS19 nás bavilo netradiční použití vrstvení i zajímavé střihové zpracování.

report

15.00 

ADAM KOST

Jako lavina. Nejen jeho modelové, ale i návrhář samotný nasadil závratnou rychlost (Adame, rádi bychom měli nějakou tvoji fotku, ale scénou si prakticky prolétl :) A nám se jeho barevné i střihové tempo nové kolekce opravdu líbí! PS: Ten oversize svetr nutně potřebujeme! 

report

DOMINIKA KOZÁROVÁ

Více je více! A v té chvíli módní návrhářka Dominika Kozárová ještě krapet přidá. Yes! Její vtipný způsob prezentace nejnovějších trendů SS19 a módní nahled spolu s hudebním výběrem, na který jsme se dokonce spolu s ostatnimi hosty zavlnili, nás opravdu bavil.

report

18:00

ARTEZ, The Alumni show

Absolventi nizozemské akademie předvedli skvělou show. Alma mater designérského dua Viktor & Rolf a její studenti ukázali, že se nebojí výrazných barev, extravagantních střihů a mají chuť experimentovat.

report

NEHERA

Módní přehlídka slovenské značky se nesla v duchu funkčnosti, dokonale padnoucích střihů a minimalistické elegance. A ty barvy! Temně modrá, výrazně oranžová, červená… Achh!

report

 

21:00

Michael Kováčik

Slovenský designér žijící v Praze předvedl kolekci plnou večerních šatů, koktejlek a hedvábných košil za podpory svojí múzy modelky Anety Vignerové.

report

TEREZA VU

Minimalistické modely spodního prádla, něžná krajka a jemné zlaté detaily si i letos během show získali řady obdivovatelů. Baví nás, že Terezy kolekce mají prostě svůj styl a upřednosňují ženskost a zároveň pohodlí. 

report

Sledujete nás na IG @ELLEczech? Hned po show najdete report z přehlídek i tam.

Naše oblíbené looky z prvního dne MBPFW: