Odešla Elizabeth Taylor, první dáma stříbrného plátna

V šedesátých letech, kdy svět padal k odhaleným nohám blonďaté Marilyn Monroe, ji zastínila svou havraní hřívou a černýma očima vrhajícíma tajemné fialové odlesky. Vždycky zastávala názor, že „velké holky potřebují velké diamanty“ a celkem osmkrát stála před oltářem. Od středy již devětasedmdesátiletá herečka a nepřehlédnutelná osobnost Hollywoodu není mezi námi. Po šestitýdenní hospitalizaci v losangelské nemocnici Cedars-Sinai v dopoledních hodinách podlehla vážné srdeční příhodě, obklopená svými čtyřmi dětmi.

„Moje matka byla výjimečná žena, která si uměla užít života. Oplývala nezměrnou vášní, láskou a smyslem pro humor. Ačkoli nás ztráta velmi bolí, její osobnost nás nikdy nepřestane inspirovat,“ prohlásil Lizin syn Michael Wilding Jr.

Se zdravotními problémy se dvojnásobná držitelka Oscara potýkala téměř deset let, první infarkt ji zasáhl v roce 2004. Výčet nemocí se rozšířil o potíže s kyčlemi a páteří, nádor na mozku a cukrovku. Sama se přitom celý život angažovala v boji proti HIV a AIDS.

Tvář mimořádné herečky si můžete připomenout ve více než padesáti filmech. Proslula především rolí Kleopatry ve stejnojmenném historickém velkofilmu, oceňovaném dramatu Kdo se bojí Virginie Woolfové nebo westernovém Obrovi.

Zdroj: YouTube