NEJLEPŠÍ INGREDIENCE DO DŽUSŮ

MRKEV
Obsahuje spoustu důležitých živin, jako například vitamin C a A, jež oba pomáhají tomu, aby naše zuby, kosti a pleť byly zdravé a silné. Mrkev dodá každému ovocnému nebo zeleninovému mixu onu skvělou sladkost. Zkuste do odšťavňovače přidat 1/4 červeného zelí, čtyři pomeranče, mrkev a dvě jablka. 

JAHODY
Červené plody s malými žlutými zrníčky jsou podle nás doslova ztělesněním jara. Jsou bohaté na vitamin C, mají vysoký obsah antioxidantů a jsou vynikající pro zdraví a krásu pleti.

CHIA
Ačkoli jsou semínka chia momentálně nejpopulárnější jako ingredience přimíchávaná do pudinků, v ovocném mixu jejich chuť rozhodně uvítáte. Semena jsou úžasným zdrojem rozpustné vlákniny, omega-3 mastných kyselin a bílkovin. Díky hydrofilním účinkům jsou semínka chia nejlepším přítelem sportovců, protože při vysoké fyzické zátěži udržují jejich těla hydratovaná, plná energie a zlepšují vytrvalost. 

RUKOLA
Má skvělé čisticí vlastnosti, vysoký obsah chlorofylu, je skvělá při budování pevných a zdravých kostí a podporuje duševní ostrost. Je také plná stopových prvků a má výborné hydratační vlastnosti. Do každé šťávy přidáním hrsti listů přidáte lehkou svěží chuť.

picture 

AVOKÁDO
Přezdívá se mu „potravina celkové záře“. Je bohaté na zdravé tuky a má skvělé detoxikační účinky. Rovněž je výborným zdrojem glutathionu, který pomáhá blokovat karcinogeny a podporuje funkci jater. Avokádo navíc díky své struktuře dodá každému mixu sametově jemnou konzistenci. 

CITRON
Přidejte ho do každého mixu! Jistě jste už slyšeli o tom, že citronová šťáva smíchaná s vodou je ideálním nápojem, kterým začít den. Podporuje funkci jater a napomáhá v jejich obnově a procesu čištění. 

ZELÍ
I když je zelí v kuchyni klasickou surovinou, v oboru odšťavňování se o něm mluví jako o nováčkovi. Skvěle prospívá především trávicímu systému. Pokud by vás tedy někdy rozbolel žaludek, dopřejte si skleničku čerstvé šťávy. Zelí má hořkou a lehce pikantní chuť. Je tak skvělé do zeleninových, ale i jako protiklad do sladších ovocných šťáv. Namísto klasického bílého zelí sáhněte v obchodě po jeho červené odrůdě. Obsahuje více vitaminu C a fytonutrientů.