Místo, kde dostanete jídlo svých snů

Restauraci ZEM najdete na pražském Senovážném náměstí v budově luxusního hotelu Andaz Prague.„Restaurace má ale samostatný vchod přímo z ulice, a její nabídku tvoříme zejména pro místní klientelu. Kromě klasické nabídky snídaní, obědů a večeří nyní přicházíme s možností business lunche. Těšit se tak můžete na netradiční menu, připravené z těch nejkvalitnějších lokálních surovin,“ láká Richard Bielik (na fotografii níže), místní šéfkuchař, který do restaurace otiskl svůj rukopis nejen svým netradičním způsobem vaření, ale také cennými zkušenostmi. Během své bohaté kariéry působil v řadě pětihvězdičkových hotelích v Praze nebo v londýnské michelinské restauraci Kitchen W8. Kromě toho stál také u zrodu projektu Balance/A Harmony of Flavours, systému, který se zaměřuje na zážitkovou gastronomii v domácím prostředí, realizuje kurzy vaření.

 

Richard Bielik

 

Jaká je restaurace, ve které dostanete jen to nejlepší?

Resturace ZEM a její nabídka

Ač samotný název restaurace působí exoticky, má evokovat především úctu k zemi coby zdroji obživy pro faunu i flóru. To vše je přitom zahaleno do kulinářského umění, který se rodí ruku v ruce s inovativním konceptem avantgardní české bistronomie. V restauraci ZEM se proto bude líbit všem, kteří vyhledávají gastronomii na té nejvyšší úrovni. Navíc ve zdejší kuchyni se vaří především s lokálními surovinami z Čech a Moravy, takže víte přesně, odkud pochází maso, které máte na talíři (Maso Klouda, Biofarma Rasovice, The Real Meal Society); mořské a tuzemské ryby (Blue Fjord, Chabrybárna); mléčné produkty (Mlékárna Krasolesí; ovoce, zelenina nebo houby a další dobroty (Malé trhy Hradčanská, Jahodárna Brozany, Prohouby, Praguetruffle, Statek Dvořák, Prague Microgreens).

 

 

Už máte svoji rezervaci?

Ty největší speciality v rámci Business Lunch se servírují v restauraci ZEM od pondělí do pátku, od 11:30 do 14:30. Menu samozřejmě sestavuje šéfkuchař Richard Bielik. Podle chuti a časových možností si ale také můžete vybrat jedno, dvou či tříchodovou variantu menu. Vyjde vás na 265 Kč (respektive 400 a 500 Kč v případě více chodů). V nabídce nechybí polévka, předkrmy, hlavní chody či dezert.

Tip: Milým bonusem na závěr je i to, že do restaurace ZEM můžete dorazit pohodlně autem — a bez problémů ho zdarma přímo před restaurací, ač se nachází samotném srdci Prahy, zaparkovat.

 

Měření