Shaun Hill

Shaun Hill začal svou kariéru poněkud kuriózně – jako kuchař v kavárně v londýnské zoo. Později však ukázal své kuchařské umění v restauracích, které v 60. letech kralovaly londýnské gastronomické scéně.

V roce 1994 odešel s rodinou do hrabství Shropshire, kde v podniku The Merchant House otevřel restauraci Ludlow. Michelinská hvězda následovala díky mistrovským schopnostem Shauna Hilla vzápětí.

The Merchant House byl sice v roce 2005 uzavřen, ovšem po celých deset let své existence si udržel michelinskou hvězdu. Byl také Mezinárodní asociací šéfkuchařů a kritiků zvolen 14. nejlepší restaurací na světě.

Shaun Hill je členem katedry klasických umění, kde se věnuje překladům a poznámkám k středověkým pokrmům. Působil jako poradce stravování pro British Airways. Napsal také celou řadu kuchařek.

Exkluzivní angažmá:

  • Gay Hussar, Soho, Londýn
  • Capital Hotel, Londýn
  • The Merchant House, Shropshire

Kuchařky:

  • Shaun Hill’s Quick and Easy Vegetable Cookery (1993)
  • Quick & Easy Vegetable Cookery (1999)
  • How to Cook Better (2004)
  • Food in the Ancient World (2005)