5 kosmetických novoročních předsevzetí

Text: Klára Dedková

  • Na kosmetiku

Pravidelná návštěva odborníka vaši pleť jen posílí. Kromě dokonalého vyčištění, kterého doma nedosáhnete, vám vaše kosmetička upraví obočí či udělá masáž obličeje. Nedívíme se, že by si takovéto předsevzetí vaše pleť dala. A vy byste měla také, jde totiž o velmi příjemnou záležitost. Doporučená dávka? Jednou měsíčně.

  • Pravidelné mytí štětců

Víme, že je to stále dokola. Ale znáte to, opakování je matka moudrosti. Čištění kosmetických štětců patří k těm nejzásadnějším rituálům. Používáme je každý den a jsou v přímém kontaktu s naší pletí, proto o ně musíme i řádně pečovat. Na trhu se však objevila i mýdla, díky kterým bude mytí zábavnější a rychlejší.

  • Maska a peeling

Jak často si děláte masku na obličej? A peeling? Vyberte si jeden den v týdnu a všechny resty dožeňte. Naneste si masku na obličej, na vlasy a zkusit můžete i ty na ruce, nohy, oči nebo rty. Vážně asi neexistuje část těla, která by nevyžadovala vaši speciální péči. Navíc spojíte příjemné s užitečným. Během absorbování masky budete mít čas například na seriál nebo na rozečtenou knihu.

  • Den bez make-upu

I pokud jste velmi zaměstnaná a málokdy se vám stane, že vycházíte z domu bez make-upu, měla byste si od něj dát jeden den volno. Působí to podobně zázračně jako maska nebo návštěva kosmetičky a vaše pleť si zkrátka oddechne.

  • Manikúra

Někdy prostě nestíháme upravovat nehty tak, jak bychom si přáli. Pokud byste si měla zvolit jen jedno předsevzetí do nového roku, bylo by to pravidelně se starat o vaše nehty. Odlupuje se na jejich konečkách starý lak? Použijte odlakovač a naneste raději nový. Není výstižnější vizitky než vaše upravené ruce. To platí i pro muže!