Co nás nadchlo? Nová láska, boty a překvapivá módní ikona

Z PROFESORKY, KTERÁ SE STALA INLUENCERKOU

Sedmašedesátiletá profesorka z univerzity v americkém Fordhamu a zároveň sociální pracovnice si přesně pamatuje den, kdy se jí převrátil život vzhůru nohama. Bylo to v den konání newyorského fashion weeku, protože právě tam ji fotografové mylně považovali za módní influencerku. Tou se rázem stala, když si založila blog Accidental Icon, a letos v létě budou hvězdou losangelského Beautyconu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Z TOHO, ŽE TO ELON MUSK A GRIMES DALI DOHROMADY

Byla to láska na první tweet. Když technologický vizionář a miliardář Elon Musk rozšifroval vtipnou narážku, kterou kanadská hudebnice Grimes kdysi vložila do svého hitového singlu Flesh Without Blood, bylo zaděláno na lásku. "Za celé tři roky se neobjevil nikdo, kdo by ten fór pochopil," rozplývala se zpěvačka. Oba géniové se spolu objevili ruku v ruce na Met Gala, ona s chokerem s nápisem Tesla.

ZE ŽVÝKAČKOVĚ RŮŽOVÝCH BOT, KTERÉ SE VYRÁBEJÍ... ZE ŽVÝKAČKY

Amsterdamská obuvní značka Explicit Wear a jejich kamarádi ze start-upu Gumdrop si dali tu práci, aby z ulic svého města odstranila všechny žvýkačkové zbytky, které by se jinak rozkládaly celých 125 let. "Je to neuvěřitelně užitečný materiál, přitom jde o pouliční odpad. Přemýšleli jsme, jak by se z něj dalo vyrobit něco, co by lidem sloužilo," říká designérka a tvůrkyně nápadu Anna Bullus. Výsledné boty jsou vyrobené z kilogramu získané gumu a z kůže a nejen, že žvýkačkově vypadají, ony tak i voní. Seženete je od června za dvě stě eur.