Filmy, na které chceme jít na jaře do kina

Rudá volavka

Krásná Jennifer Lawrence v roli primabaleríny a vražedkyně. Když musí krásná Dominika ukončit baletní kariéru, absolvuje brutální a zvrácený výcvik u ruské tajné služby, kde se naučí používat vlastní tělo jako zbraň. K svádění i zabíjení. Jedním z úkolů je důstojníkCIA Nathaniel, kterého hraje Joel Edgerton. Dokáže ji ale Nathaniel přesvědčit, že právě jemu může věřit? Špionážní thriller jde do kin 1. března.

Akta Pentagon: Skrytá válka

Nejnovější film Stevena Spielberga vypráví příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu. V hlavních rolích MerylStreep a Tom Hanks. Oba se společně snaží publikovat uniklé dokumenty. Bitva mezi novináři a vládou začíná 22. února.

The Florida Project

Objev americké nezávislé scény - tak o filmu mluví kritika. Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee a její kamarádi, kteří si užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Premiéra 22. února.

Já, Tonya

Hodně drsná komedie o Tonye Harding, svého času nejlepší krasobruslařce světa. Tonya může za největší skandál sportovní historie, kdy naplánovala útok na svou soupeřku Nancy Kerrigenovou. Film má premiéru 1. března.

Tomb Raider

Nová Lara Croft v podání krásné Alicie Vikander. Laře je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh Lord Richard Croft, zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se zjistit, co se mu doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově poblíž japonského pobřeží. V kinech od 15. března.