ELLE Menu: Třešňová marmeláda

Bára a její marmeládové nadšení: "I když jsem se vaření marmelád z jakési lenosti dlouhou dobu bránila, zjistila jsem, že je to nejlepší způsob jak zpracovat velké množství ovoce ze zahrady. Jde o to, že jsem předešlé roky ovoce spíš jen zamrazila a měla ho v záloze pro případ nouze. Jenže většinou jsem ho pak už nikdy nepoužila, protože si raději stejně koupím čerstvé. Zato marmelády jdou na odbyt. Buď je sami sníme nebo je z nich dobrý dárek na návštěvy a nebo jen tak pro radost. A nakonec jsem zjistila, že vaření marmelád je vlastně šíleně jednoduché!"

Ingredience:

3 kg třešní
1 zralý banán 
150g třtinového cukru
3 lžičky pektinu
1/2 citrónu - šťáva

 

Postup:

Třešně odstopkujte, omyjte a vypeckujte (do této činnosti raději zapojte víc lidí, jinak to trvá dost dlouho). 
Pak ovoce přesypte do velkého hrnce, přidejte zralý banán, cukr a podlijte vodou. Přiveďte k varu a zprudka vařte 5 minut. Přidejte pektin a citronovou šťávu a za občasného míchání vařte na mírném ohni asi 45 minut. Pokud chcete hladký jam, ovoce rozmixujte. Poté přelijte do skleniček, překlopte vzhůru nohama a nechte vychladnout. 

 

Více o Báře najdete na jejím facebooku nebo Instagramu @mosorjakovab