Přejít k hlavnímu obsahu
→ zpět na článek

Namísto oceli mezinárodní chutě

  1. Elle.cz
  2. Kam v Ostravě na dobré jídlo a pití?
  3. Namísto oceli mezinárodní chutě

PetPunk

Streetfoodové bistro na  pětadvaceti metrech čtverečních spojuje dva odlišné koncepty, které si na triko vzalo Studio Stojkov a fúze se mu povedla báječná. PetPunk odkazuje k Orwellově Farmě zvířat: „Všechna zvířátka jsou si rovna, ale některá jsou si rovnější.“ Zajděte sem na kafe a chleba a taky bulharskou banicu. Slané pečivo plněné sýrem a vajíčky tu s dalšími dobrotami prodává pekařka a cukrářka Pawliczka. Na straně druhé připravuje kafe od Nordbeans Petr ‚pan Punk‘ Polák.  Nádražní 50 / ig @petpunkbistro

HogoFogo

HogoFogo otevřelo už v roce 2015 během Colours of Ostrava a  hned měli plno! Za  bistrem stojí trojice kamarádů se zkušenostmi s  restauratérstvím – Petr Jonáš, Tereza Ovšáková a Pavel Niedoba, jako kuchaři i jako majitelé. Burgery, ramen, paella, fish & chips, lasagne, vegetariánský tatarák, jedou si opravdu všechny trendy. A skvěle jim to jde od ruky. Hosté si tu pochutnají každý všední den od  půl dvanácté až do  desíti a jsou už vlastně kamarádi. Dokázali to nedávno při stěhování bistra do  nových hezčích, a  hlavně mnohem větších prostor v  Sokolské ulici, kdy majitelům kluci pomáhali bourat zdi a holky umývat okna. Žádný hogofogo, cype! Sokolská tř. 6 / ig @hogofogobistro

Skoč do pole

Do  rozbujelé Poruby skočil další projekt, jehož interiér do  detailu propracoval architekt Petr Kundrát. Restaurace vaří známá jídla, ale tak, jak byste se do toho doma určitě nepustili, třeba čtrnáct hodin v sous-vide taženou a na grilu pak doladěnou krkovičku. Instagram oběhla i  signaturní kulajda s brambory v popelu. Z otevřené kuchyně připravují Martin a Filip jednodušší obědy, promakanější večeře a  tematické víkendy. Tahle restaurace se do ostravského pole vrhla naplno!Čkalovova 45 / ig @skocdopolecz

A café

Tohle místo projasnilo poměrně drsnou oblast v  okolí Mariánského náměstí. Stojí za  ním Radim Dvořáček, jehož rodina už po  několik generací na  ostravské gastroscéně podniká. A  Radim přichází s tím nejmladším konceptem, který stojí na vyhlášených snídaních s  vejcem Benedikt či avokádovým toustem v  osvěžujícím industriálním interiéru, který se nebojí odhalených instalací na stropě, surového kovu ani pohledového betonu a prostých barev. Každý týden jsou na menu zaručeně zajímavá jídla, která jsou nejen nápaditá, ale i pěkná a hlavně strašně moc chutná! Zkuste určitě jejich club sendvič a  nezapomeňte na  rezervaci, obzvlášť o víkendu mívají beznadějně plno. Mariánské nám. 10 / ig @acafeostrava

Bistropen

V areálu parku a muzea Landek, tam, kde by člověk čekal nanejvýše langoše a limču, vedou David a Dan prvotřídní kuchyni i servis. V Bistropen tvoří famózní tapas a jiná neuvěřitelně sexy jídla. Zkuste jejich marinovaná žebra nebo drobné delikatesy, burgerem se nasytíte leckde. Jejich tapasky, fermentovaná zelenina nebo nakládaný rybí karbanátek, to jsou totiž neskutečné dobroty. Ani steaky tu nešidí a maso grilují na  bukovém dřevě. David a jeho kuchařský tým sází opravdové perly, a to navíc v magickém prostředí rekonstruovaném dalším mistrem, architektem Josefem Pleskotem. Pod Landekem 70 / ig @bistropen_

Tsurī

Jakub Lašek po  zkušenostech v  Norsku a  Japonsku otevřel v  Porubě své Tsurī. Energii investoval i do interiéru, obrazů, obkladů a nádherného porcelánu. Z něho vám budou lahodné sašimi z tuňáka nebo taštičky gyoza, se kterými si Jakub hraje v nekonečných variacích, chutnat stejně jako jeho legendární suši. Oblíbené jsou tu polévkové středy a plné rezervace na cream beef ramen, laksu, currysoup, pho bo. A o víkendech ryby! Co třeba tresku v čokoládovém crumblu s omáčkou z dračího ovoce?  U Soudu 19 / ig @tsurifusion

Loft

Ano, Loft je opravdu otevřený prostor s velkými okny, odhaleným původním stropem z železných nosníků a cihlovými klenbami k  tomu. A  navíc je, ostatně jako všechny podniky manželů Hradilových, vybavený krásným severským nábytkem, který Daniela Hradilová vybrala se svým kreativním studiem Dependelab. Šéfkuchař Mirek Moldřík pojímá Loft jako gastropub, připravuje fish & chips, mazlí si hovězí žebra na červeném víně v sous-vide až třicet hodin, dělá domácí semolinovou pastu. Můžete si tu dát ale i rybu, pošírovaného halibuta nebo platýse na šafránovém rizotu. Nepřekvapivým bestsellerem je City Burger z vyzrálého masa s pečenými bramborami. Macharova 16 / ig @city.city.loft

Boule za ušima

Velmi oblíbené bistro v centru Ostravy interiérově poladil Igor Trávníček. Celý prostor, který má pod sebou ještě vtipnou kuchařskou školu Food Porn Academy, zase táhne Eva Hrdinová spolu se svým týmem – kuchařem Karlem a Standou, což není nikdo jiný než Evin bratr. Housky na  bestsellerové burgery, které se dělají z masa z nedaleké beskydské farmy, jí pro změnu peče mamka. Oblíbená je tu také koprovka s  karlovarem, na  snídaních jdou nejvíc na  odbyt borůvkové lívance. V  bistru zabaví i  malé strávníky ve  vychytaném dětském koutku nebo uspořádají narozeninovou oslavu v salonku pro čtyřicet hostů. A k tomu jako pozornost podniku úsměv od ucha k uchu. Tyršova 31 / ig @bistroboulezausima 

CØkafe

Má za sebou období velkého stěhování. Z centra se CØkafe nedávno přestěhovalo ke  Stodolní, v Porubě ale dál jede CØkafe bistro a připravuje se i  CØpekárna. Porubskou pobočku, od  začátku více pojatou jako bistro, navrhli Marie a Petr Kvasničkovi. Dostanete tu precizní výběrovou kávu, baristé Katka a Hynek drží laťku stále vysoko, i když kavárna už není tak ortodoxní. Kuchyni od  snídaní přes lehké obědy až po  víkendové brunche zase vládne Magdaléna Thomitzková.  Hlavní tř.116 / ig @cokafe.poruba, @cocafe.centrum

Co vám nesmí chybět v kosmetické taštičce

Footer menu

  • --- col 1 ---
    • Newsletter
    • Předplatné
    • Kontakt
    • Redakční etický kodex
    • Volná místa
    • Inzerce
    • Všeobecné obchodní podmínky
    • RSS FEED
  • --- col 2 ---
    • Móda
    • Krása
    • Celebrity
    • Láska a sex
    • Zásady ochrany soukromí
    • Cookies zásady
  • --- col 3 ---
    • Elle Decoration
    • Horoskopy
    • Mix
  • NASTAVENÍ SOUKROMÍ
    • Doporučujeme Pravidla etikety | Slovník puberťáků | Partnerský horoskop | Testy a kvízy | Andělská čísla | Cestování | Numerologie podle data narození
    • Aktuální témata Trendy v manikúře | Minulé životy dle numerologie | Partnerské vztahy a numerologie | Seriál Ulice | Trendy pro muže 2025 | Vlasy a účesy 2025 | Letní Dny Marianne 2025
    • Vaření a recepty Těsto na pizzu | Sýrová omáčka | Caesar salát | Kuřecí vývar | Makronky | Pařížské rohlíčky | Rychlé obědy z kuřecího masa | Tipy na jednoduché obědy | Jogurtové poháry s mangem
    • Články Elle
    • Ohlédnutí za červeným kobercem: Do Varů jsme přivezly róby z ateliérů špičkových návrhářů
    • Češi místo bytů v Praze kupují vily na Sicílii a propadají kouzlu nic nedělání
    • Lehoučké a bez bílých skvrn. Deset nejlepších minerálních SPF krémů
    • Stylové léto v Evropě: Sestave si kapsulový šatník pouze ze čtyř kousků pro dlouhé víkendy i dovolenou snů
    • KVIFF 2025: Co číst, poslechnout si a zhlédnout podle Sáry Korbelové
    • Háčkované baleríny – jediný pár, který unosíte k letním šatům i denimovým šortkám
    • Doporučené články
    • Nejoblíbenější rtěnky slavných žen: Andrea Verešová nosí v kabelce rovnou tři, Beata Rajská miluje lesk
    • Energická Jaroslava Kretschmerová: V mládí závodila s Kaiserem a Lábusem, pak se vrhla na tramping
    • Dechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostor
    • V těchto 10 zemích byste jako důchodci žili lépe: Blízké i daleké kraje nás trumfnou životními náklady i atmosférou. V Evropě vede Portugalsko
    • Kvíz: Vítáme gurmány, kteří si to umí vychutnat i ve verzi „drive-thru“. Ovládáte fast food jako profík a dáte 10 z 10?
    • Placky cukeťáky neboli Cuketové vošouchy: Letní varianta bramboráků, kterou si zamiluje celá rodina
    © 2003-2025 BurdaMedia Extra s.r.o.
    Kopírování obsahu je bez písemného souhlasu BurdaMedia Extra s.r.o. zakázáno
    BurdaMedia Extra s.r.o.

    Vyhledávání