ELLE & Amazing Places: tam, kde není signál

S příchodem jara mnohé z nás překvapí místo přívalu energie spíše únava. Mám pro vás pár tipů na místa, kde vás nebude nikdo rušit. Tady v naprostém tichu a klidu od každodenního stresu nabijete baterky a vrátíte se zpět domů připraveny na krásné jarní dny.

kulna

Kůlna

Do penzionu Kůlna vede trochu strastiplná cesta, ale odměnou vám bude nádherné místo uprostřed přírody, kde se vyplatí jen odpočívat, a to i aktivně. Kousek od Kůlny totiž začíná singletrail Moravský kras, trasa pro horská kola, na které se rozhodně nebude nudit. Pokud byste si na to samy netroufly, zanedlouho tu organizují bike kurz pro ženy, kde vás naučí tak trochu jinou jízdu na kole. Jestli vás ale cyklistika neláká, vyrazte sem na jeden z gurmánských víkendů, zaměřené jsou třeba na steaky, zvěřinu nebo moderní českou kuchyni. V Kůlně pracují jen s čerstvými sezónními surovinami, a tak právě teď najdete na menu třeba medvědí česnek nebo chřest. Na jídlo se tu opravdu těšte, všechny pobyty totiž zahrnují polopenzi. Já doporučuji přivézt si sem dobrou knížku, sednout si na slunnou terasu a zaposlouchat se do zvuků přírody. Ruchu se bát nemusíte, mají tu jen 8 pokojů a kolem penzionu projíždějí jen občasní cyklisté nebo pobíhají srnky.

cara

 

ostrov

Hotel Ostrov

Místo ukryté mezi lesy kousek od německých hranic vám nabídne neuvěřitelný klid. Tady budete čárky signálu na vašem mobilu hledat opravdu marně. Já se odsud jednou pokoušela pracovat, ale nemělo to smysl. Ještěže tak! Naopak se zkuste naladit na místní přívětivou atmosféru a zkuste telefon pro jednou zahodit. Uvidíte, jak fantasticky se budete cítit. V Hotelu Ostrov místo toho buďte konečně offline a užívejte si čas se svými blízkými. Třeba ve skvělé hotelové restauraci, která je vyhlášená široko daleko. Rozhodně ochutnejte jejich domácí paštiky, nebo tvarohový knedlíček, který se jen rozplývá na jazyku. Z Ostrova vyrazte na výlety třeba na Tiské stěny. Když si vyšlápnete nahoru, odmění vás krom krásných výhledů i signál. Nicméně nevysedávejte tu dlouho a vraťte se zpět do hotelu, kde si můžete po tůře odpočinout v příjemném wellness s bazénem, saunami a vířivkou. Kde jinde nabrat síly než právě tu.

 

cara
zikmundov

Zikmundov

Na Zikmundov se jezdí kvůli atmosféře. Čas tu plyne trochu jinak, než jste zvyklí. Začíná to už ráno, kdy si můžete pospat, jak dlouho chcete. Nikdo vám neurčuje čas na snídaně. Prostě vstaňte, sejděte do kuchyně a řekněte si, na co máte chuť. Pro kuchaře není víceméně žádné vaše přání problém. Vaří tu z lokálních surovin, všude okolo penzionu jsou pastviny a nespoutaná příroda, a tak se spolehněte, že vše na vašem talíři bude nejen fantasticky chutnat, ale nebude k vám cestovat tisíce kilometrů. Stejně jako jídlo je i kosmetika, kterou budete mít k dispozici, vyrobená z místních bylinek. Na Zikmundově se můžete ubytovat v jednom z 8 pokojů, k nimž nedávno přibylo jedno prostorné apartmá, trochu oddělené od zbytku penzionu. My už jsme do něj nakoukli a je snad ještě krásnější než původní pokoje. Čistý severský design je v celém penzionu, ale tady se navíc vyspíte na legendární Hästens posteli. Zikmundov jednoduše stojí za to.

cara
krakovice

Krakovice

Malý penzion Krakovice s pouhými 3 pokojíčky bych si vybrala přesně ve chvíli, kdybych chtěla totálně vypnout. Paní majitelka Dora je žena činu, která neustále zvelebuje své historické stavení a svou energií dělá z Krakovice místo, kam se budete rádi vracet. Nečekejte tu žádné wellness, nebo dokonce televizi. Místo toho se raději kochejte výhledem na pasoucí se krávy z nádherné dřevěné pavlače. Co člověk potřebuje víc? Dora pro vás připraví i vynikající snídaně z domácích surovin. Určitě vyzkoušejte její vyhlášené marmelády. Pokud se vám nebude chtít jen odpočívat a rozjímat při procházkách po okolí, nechte si od paní majitelky doporučit místa, která stojí za navštívení. Jestli ale přijedete jen na víkend, nevzdalujte se moc daleko a raději si užívejte neopakovatelnou atmosféru Krakovice.

cara
u kocoura

Srub u Kocoura

Malý, zato útulný srub jsme objevili v srdci České Kanady v obci Kunžak. Za čím si sem zajet? Za mě vede jednoznačně spousta voňavého dřeva. Najdete ho jak v exteriéru, tak i uvnitř. Srub je stylově zařízený a spíš než návštěvu cizího místa ve vás bude evokovat domáckou atmosféru. Všude kolem se rozprostírají klidné lesy a soukromý rybník Nový, na nějž máte výhled z krásné terasy. Rybník můžete v létě využít i ke koupání. Do srubu se vejde 8 lidí, můžete vyrazit s rodinou nebo partou kamarádů. Ale jestli si chcete opravdu odpočinou bez vyrušování telefonů, mailů, nebo i neposlušných dětí, přijeďte sem sami. Ten klid vám vydrží nadlouho dopředu.

cara
krausova